Moja tylko raz wjechała tyłem do garażu.Przerysowane auto od błotnika do błotnika i zderzak na ziemi.Teraz sam Jej wprowadzam.
Jestem facetem. Jeżdżę wolno i parkuję tam, skąd mogę bez problemu wyjechać. Mam przejechane za kółkiem jakieś 700000 kilometrow. Nie spowodowałem nigdy wypadku. Wystarczyło mi popatrzeć na kolegę, który zabił kiedyś dziecko jadąc kiedyś przepisowo 70 na godzinę. Był trzezwy. Już nie wsiada za kierownice. Pozdrawiam szybkich doskonałych kierowców!
Parkowanie tyłem jest bardzo proste jak tylko ktoś rozumie jak zachowuje się auto...
jeśli szkoły uczyły na tzw. chorągiewki to teraz się dziwić czemu nie idzie parkowanie. Przypomnę trza było kręcić kierownicą gdy się zobaczy chorągiewkę w tylnej małej szybce w fiacie uno :D
Owszem zgadzam się, że większość kobiet nie potrafi jeździć, zwłaszcza parkować. Ale większość to nie wszystkie. A co do artykułu, to myślę, że jeśli się ktoś tego nie nauczył na kursie czy nawet we własnej praktyce, to nawet najlepiej na świecie napisana instrukcja tu nie pomoże.. Myślę, że to też kwestia wrodzonych zdolności, wyczucia itp.
Czy to prawda, że parkowanie tyłem do chodnika jest niedopuszczalne? I że grozi za to mandat? Jeśli tak to proszę panów z drogówki, aby obskoczyli samochody parkujące przed budynkiem KM Policji w Piotrkowie przy ul. Szkolnej.
Ja lepiej cofam i parkuje ciężarówką niż nie jedna dama na parkingach osobówką
nie wiem co trudnego w parkowaniu tyłem? ja w 7 na 10 przypadkow parkuje tyłem, bo jest ŁATWIEJ wkechac, zwłaszcza na parkingach pod marketami
Dla mnie najtrudniejszy manewr to jest wyjeżdżanie tyłem między parkującymi obok samochodami, zwłaszcza, jak jest z tyłu mało miejsca, dlatego z reguły parkuję tyłem, żeby wyjechać spokojnie przodem. Podobnie do garażu wjeżdżam zawsze tyłem, po to, żeby wyjechać przodem, a zauważyłem, że mnóstwo kierowców wjeżdża do garażu przodem i wyjeżdża tyłem. Robiłem prawko 35 lat temu i pamiętam, że nas uczono, że do garażu się wjeżdża tyłem, a wyjeżdża przodem, a nie odwrotnie. Podobnie z parkowaniem, najlepiej zaparkować tyłem, żeby sobie łatwo wyjechać przodem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!