metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Oscar Sanchez ~Oscar Sanchez (Gość)24.05.2011 12:06

Trawa pryskana była ponad 10-12 dni temu w godzinach porannych. Wykonywali to pracownicy utrzymania zieleni albo interwencyjni.
Cómo es caliente !

00

ola7 ~ola7 (Gość)24.05.2011 12:20

jaka skazona glebe ? czlowieku wiesz jak dziala np. roundup ? jak nie to poczytaj troche i pozniej sie produkuj. Gdyby gleba jak piszesz byla "skazona" tym srodkiem to nalezalo by ja wymienic na wszystkich polach uprawnych - bo wszedzie te srodki sa stosowane.

00

P51 ~P51 (Gość)24.05.2011 11:51

Po prostu w celu zaoszczędzenia paliwa do kosiarek potraktowano trawniki środkami chwastobójczymi...
A już "oględziny" zdewastowanych trawników rozbawiły mnie do łez - jaka hipokryzja-że niby-jak się przejęli...
Teraz nie wystarczy posiać trawę-powinno się usunąć skażoną glebę,nałożyć nową i dopiero-posiać. No, chyba,że ktoś ma dożo kasy na ciągłe sianie bez efektów-wtedy sorry ;-)

00

Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga24.05.2011 13:14

"ola7" napisał(a):
jaka skazona glebe ? czlowieku wiesz jak dziala np. roundup ? jak nie to poczytaj troche i pozniej sie produkuj. Gdyby gleba jak piszesz byla "skazona" tym srodkiem to nalezalo by ja wymienic na wszystkich polach uprawnych - bo wszedzie te srodki sa stosowane.

1. Roundap nie jest w pełni biodegradowalny,
2. Jest szkodliwy dla ludzi i zwierząt
3. obejrzyj na youtube film Świat wg Monsanto.

00

ola7 ~ola7 (Gość)24.05.2011 13:27

po zetknieciu z gleba jakies 2 godz od oprysku. jest praktycznie obojetny.
A co do szkodliwosci - mysialbys go spozyc , zeby ci zaszkodzilo. Co do filmu - mialem okazje kiedys ogladac i widze pewna roznice miedzy pomieszkiwaniem przez dluzszy czas pod bokiem firmy chemicznej i taplaniem sie w tych wszystkich sciekach - a kilkoma m2 spryskanej trawki pod blokiem - nie ta skala.

00

Ciekawy ~Ciekawy (Gość)24.05.2011 22:22

Kto zapłaci karę za zniszczenie trawników 53,19 zł za m2 ?(M.P z 2009 nr 69, poz 894)

00

Luca ~Luca (Gość)25.05.2011 06:52

mój pies się zatruł... już wiem czym: zgłosić sprawę do prokuratury trzeba

00

piotrk ~piotrk (Gość)25.05.2011 07:42

a po co siac trawe skoro samochody będa parkowac na niej ,szkoda tylko pieniedzy i czasu ludzi.

00

P51 ~P51 (Gość)25.05.2011 08:43

"ola7" napisał(a):
wiesz jak dziala np. roundup ? jak nie to poczytaj troche i pozniej sie produkuj. Gdyby gleba jak piszesz byla "skazona" tym srodkiem to nalezalo by ja wymienic na wszystkich polach uprawnych - bo wszedzie te srodki sa stosowane.

Oczywiście - pod warunkiem,że to był Roundup...
Na razie dokonano "oględzin" i nastąpiła faza drapania się po głowie ;>
Jak dotąd czujne media nie zostały poinformowane dlaczego trawa "umarła".
Nie wiadomo,jakim ją polano. Z pewnością nie było to naturalne-bo po nim byłaby piękna , zielona "grzywa" ;-)

Moderator: To nie był Roundup, tylko Gallup

00

Edward ~Edward (Gość)25.05.2011 09:25

"P51" napisał(a):
Oczywiście - pod warunkiem,że to był Roundup...
Na razie dokonano "oględzin" i nastąpiła faza drapania się po głowie ;>
Jak dotąd czujne media nie zostały poinformowane dlaczego trawa "umarła".
Nie wiadomo,jakim ją polano. Z pewnością nie było to naturalne-bo po nim byłaby piękna , zielona "grzywa" ;-)

Bredzisz jak nawalony. Nie wiesz to się nie wypowiadaj bo te twoje posty to wypociny.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat