metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
rdk ~rdk (Gość)28.02.2012 08:56

zostanie zrobiona elewacja I LO!
co ma drugie do traktu?

00

Myśliciel Myślicielranga28.02.2012 08:58

Brawo! Powodzenia. Marzy mi się, aby całe Stare Miasto (od ul. ul. Strończyńskiego do Jerozolimskiej oraz od ul. Wojska Polskiego do Al. Kopernika) kiedyś lśniło czystością, schludnością, tętniło życiem i było pełne zachwyconych turystów...

00

piotrekwianin ~piotrekwianin (Gość)28.02.2012 09:18

Krew mnie zalewa...
Zamiast Pieniądze z budżetu miasta przeznaczyć na uregulowanie stanu prawnego działek, stworzenie działek inwestycyjnych wraz ze strefą SSE, z a klika lat może byśmy mieli inwestorów w Piotrkowie, to róbmy chodniki i elewacje, bo asfalty do kościołów już są.
Wydamy pieniądze na środki "upiększające miasto", których i tak większość nie ogląda, nawet imprezy organizowane na starym mieście nikogo nie przyciągają. Również dla zwiedzających nasze miasto to żadna przyjemność, bo brak muzeów i galerii - a brak dlatego , że ludzie nie mają pracy, pieniędzy - bo miasto nie dba o pracę dla Piotrkowian - i tak koło się zamyka.
Z tego co kojarzę to chyba jest komórka w Urzędzie Miasta d/s pozyskiwania inwestorów, na pewno w PUP'ie była tak komórka, ale chyba zwolnili tych ludzi w ramach oszczędności, chociaż nie jestem tego pewien.
Skuteczność działań tych komórek chyb wszyscy w Piotrkowie widzimy

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.02.2012 09:36

To może przy okazji remontu elewacji I LO wymienić te latarnie z kulistymi kloszami, które pasują tam, jak kwiatek do kożucha?

00

Lopez ~Lopez (Gość)28.02.2012 09:52

Marzenia Pobożnego.. a skąd niby Pobożny będzie miał własny wkład na ten projekt?

00

LouisN ~LouisN (Gość)28.02.2012 10:00

Super :) Nareszcie Piotrków nabiera swojego dawnego blasku :)To miasto na taki remont zasluguje ze zgledu na swoją historie .Miło bedzie spacerowac po "odnowionym " Piotrkowie :)Pozdrawiam wszystkich z P . Louis Nowicki:)

00

sklave sklaveranga28.02.2012 10:17

Wiadomo Trakt Wielu Kultur zmienił oblicze Piotrkowa i jago kontynuacja jest jak najbardziej wskazana. Mam tylko takie wątpliwości natury formalnej.
Czy tu aby nie chodzi o sztukę dla sztuki???
To znaczy cosik trzeba budować by elektoratowi uzasadnić konieczność brania kredytów które to i tak zostaną przeznaczone na inne cele z góry już znane, określone.
Rozumiem że w tamtym roku nie wszystkie zaplanowane inwestycje zostały zakończane. Zdarza się to na całym świecie. Nurtuje mnie tylko jedno, gdzie się podziały pieniądze przeznaczone na te inwestycje bo jakoś ich nie widzę w tegorocznym budżecie a powinny być wykazane jako nadwyżka. Może to Mała mi wyjaśni. Dziękuję.
http://sklave.manifo.com/

00

P51 ~P51 (Gość)28.02.2012 11:26

Mnie cieszą wszelkie inwestycje służące polepszeniu wyglądu miasta...Abstrahuję od sugerowanych "wałków" magistratu...
Mnie się marzy w pierwzej kolejności remont chociaż elewacji domów stojących przy już zakończonych etapach traktu ; ulica równa i ładna, a domy odrapane , z odpadniętym tynkiem,zaciekami...
To też pasuje jak kwiatek do kożucha...

00

Mała Małaranga28.02.2012 11:29

Bardzo cieszę się, że nasze miasto nabiera blasku:)

"sklave" napisał(a):
Rozumiem że w tamtym roku nie wszystkie zaplanowane inwestycje zostały zakończane. Zdarza się to na całym świecie. Nurtuje mnie tylko jedno, gdzie się podziały pieniądze przeznaczone na te inwestycje bo jakoś ich nie widzę w tegorocznym budżecie a powinny być wykazane jako nadwyżka. Może to Mała mi wyjaśni. Dziękuję.

A co ja Skarbnik miasta:)?? Nie oirentuję się we wszystkich projektach miasta i co do ich terminowaości. Szczerze mówiąc nie mam nawet ostatnio na to czasu, a moim jedynym źródłem informacji jest właśnie strona epiotrkow.

00

LouisN ~LouisN (Gość)28.02.2012 11:36

O co te slowne przepychanki ??Ważne że w koncu cos jest robione w Piotrkowie .Popatrzcie kilka lat wstecz ............nic w tym miescie nie bylo robione :( Przepraszam bylo ..................zamiast odnawiac ...burzyli :(

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat