Bardzo szkoda tej dziewczyny bo mam córkę w jej wieku i na samą myśl że tak się stało łzy lecą ale 1.gdzie rodzice? Ja nie pozwoliłabym żeby "niby" pełnoletnie dziecko decyduje
A dokładnie co było przyczyną zgonu? Wylew, zawał? Ktoś może chociaż trochę uchylić rąbka tajemnicy?
Ciekawe tylko czy dziewczyna naprawdę nie wyraziła zgody na przewiezienie do szpitala czy ratownicy sami tak zadecydowali i kazali się podpisać. Nie po to ktoś wzywa pogotowie żeby później wzbraniać się przed zabraniem.
Ból brzucha jest odgórnie traktowany przez niedouczonych ratowników jako coś błahego zwłaszcza jak samemu się tego nie czuje
Skoro ponownie była potrzebna pomoc po uprzedniej odmowie zabrania nastolatki do szpitala, to na miejscu najbliższej rodziny bez zastanowienia odwiozłabym ją do szpitala! Ja bym tak zrobiła gdyby chodziło o bliską mi osobę.Bo to i czas przewiezienia do szpitala się skraca i wcześniejsza odmowa mogła sugerować ,że karetka po raz drugi nie przyjedzie! Poza tym, w przypadku pierwszego pobytu karetki u nastolatki nie pozwoliłabym Jej na odmowę zabrania do szpitala, bo skoro taka była sugestia ratowników to oznacza,że ocenili sytuację jako groźną i należało się zastosować do ich propozycji.Dziwię się ludziom, którzy postępują tak nie odpowiedzialnie , bo w końcu po coś wzywali po raz pierwszy tą karetkę - zatem brak konsekwencji w ich postępowaniu jest co najmniej zaskakujący.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!