Nie lubię myśliwych, ale pomijając ten fakt, szkoda człowieka, tym bardziej że tak głupio zginął, dzięki swojej "pasji"...
Droga Łania, dziękuję za piękne słowa. Ale są to tylko słowa. Myślistwo to pana. I tu masz rację. Ale myślistwo to również "sport" dla nowo bogackich i przeróżnej maści tzw. elity gdzie ręka rękę myje. Pozwolenia... to rzecz względna. Masz układy to masz pozwolenie a jak nie to w razie czego pozostaje ci kłusownictwo. A wypadki zdarzają się wszędzie - na polowaniu również. Wielu myśliwych gdyby nie układy oraz wykonywany zawód czy zajmowana pozycja społeczna nigdy by nie było myśliwymi.
Jednak karma istnieje..Szkoda chłopa ale na sumieniu miał pewnie sporo mlodych sarenek i zajączkow..
Antoni nie mierz wszystkich jedna miara. Mysliwstwo bylo jest i bedzie hobby. W kazdym towarzystwie znajda sie nowobogaccy chcacy zaistniec i zaplaca za to kazde pieniadze. Ja mam to szczescie,ze wsrod moich znajomych mysliwych sa ludzie normalni,a polowania to dla nich pasja nie sport. I jeszcze jedno,czy mysliwy to wielblad,ze nie moze sie napic? Prawdziwy mysliwy nie chwali sie fotkami ze spotkan towarzyskich.
Ty strzelasz, do Ciebie strzelają, jeden huk. Pawlak Władysław "Sami Swoi"
NIC NOWEGO jak sami do siebie strzelają to OOOKKKKK!. Ale ile zostało zastrzelonych niewinionych przypadkowych ludzi nie licząc zwierząt. TO WSZYSTKO dla kawałka mięsa!!!! Katolicka CYWILIZACJA MIŁOŚCI!!!!!
Żądza zabijania odbiera rozum ! . Będąc łowczym w kole organizowałem polowania komercyjne i zbiorowe , jedne i drugie obarczone były ryzykiem wypadku na polowaniu . Pomimo tego , że polowanie prowadził wyznaczony kierownik , wiedziałem że nic mnie nie zwalnia z nadzoru - czówałem nad przebiegiem pędzeń . Zwracałem szczególną uwagę na instruktaż dla naganki oraz myśliwych . Nigdy nie pozwalałem na uczęstnictwo dzieci w nagance , z tego tytułu narażałem się na niewybredne komentarze . Dziękuje Bogu za to , że pomógł mi szczęśliwie przebrnąc przez tego rodzaju polowania . W wyniku obserwacji ludzi trafiających do myślistwa , opowiadam się za koniecznością zaprzestania organizacji wszelkich polowań zbiorowych . Opinia moja wynika z obserwacji zachowań dużej części łowców . Sytuacja taka spowodowana jest brakiem selekcji , predyspozycji . Do łowiectwa wstępuje się dla nowobogackiego prestiżu po znajomości .
Z przykroscia stwierdzam iz wiekszosc piszacych komentarze to "ludzie" pozbawieni empati. Wspolczucia dla rodziny.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!