metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Al Bundy ~Al Bundy (Gość)01.09.2014 17:10

"" napisał(a):
Wieszacie psy na ratownikach, ale ten chłopiec utonął przez szczeniacką głupotę

Nic dodać, nic ująć.

"u.k." napisał(a):
a do strazakuw do podziekowania ze nie uratowili mi przyjaciela

Myślisz, że straż pojawi się na miejscu w 3 sekundy?
Jak ktoś zniknie pod wodą i nie wypływa, to można go odratować, o ile uda się go wyciągnąć w ciągu kilku minut. Ale nawet to nie gwarantuje, że będzie on w pełni na chodzie. Efektem takiego kilkuminutowego niedotlenienia mózgu może być poważne upośledzenie funkcji umysłowych, a nawet spędzenie reszty życia w roli człowieka-warzywa, czyli: żyje, ale nie rusza się i nie można z nim nawiązać żadnego kontaktu.

"xyz" napisał(a):
Akcja ratunkowa przebiegała tak "szybko", że nic dziwnego, że nie udało się go uratować, wstyd, że straż pożarna tak działa, ruszali się jak muchy w smole jakby od razu spisali chłopaka na straty,

Bo dobrze wiedzieli, co po określonym czasie można wyłowić z wody. Ja wiem, że dla rodziny i bliskich ofiary to wielka tragedia, ale pewnych praw się nie przeskoczy. Jedyne co można zrobić, to uczulać na możliwe zagrożenia żyjących.
W wieku 14 lat powinno się zdawać już sobie sprawę z niebezpiecznych konsekwencji własnych zachowań.

56

[*] ~[*] (Gość)01.09.2014 17:14

Pamietamy! Nie Zapomnimy Cie -K. [*] :(

20

wierzejak ~wierzejak (Gość)01.09.2014 18:08

miał pecha ;p mogl na sb uwazac

08

gosć ~gosć (Gość)01.09.2014 18:16

Szkoda, ze to ma być tak bolesna nauczka dla małolatów ,którzy uważaja się za dorosłych i nie przyjmują uwag ani starszych ani rodziców .Oni w przewadze są najmądrzejsi i proszę spróbować zwrócić im uwagę !!!!!!!!

31

gość ~gość (Gość)01.09.2014 18:25

a czy została udzielona pomoc psychologiczna chłopcom ,którzy byli świadkami zdarzenia ???

71

gośćeł ~gośćeł (Gość)01.09.2014 18:55

"gosc" napisał(a):
nie została udzielona pomoc, akorat mnie tam nie bylo, to byl moj przyjaciel tak jak ich reszta.

30

aajdee ~aajdee (Gość)01.09.2014 19:02

na zawsze [*] K.

20

kw ~kw (Gość)01.09.2014 19:48

Szczere kondolencje:-(:-(:-(

20

gosc123 ~gosc123 (Gość)01.09.2014 19:52

To co tutaj piszą to nie jest prawda! Na zawsze w naszych sercach [*] :c

40

ases ~ases (Gość)01.09.2014 19:55

Ludzie, którzy piszą komentarze typu "głupia gimbaza" chyba nie mają za grosz współczucia i litości w sobie. Tragiczna nauczka i przykre, że musiało to skończyć się akurat w taki sposób. Po prostu szkoda chłopaka, bo miał całe życie przed sobą. Klasa "miło" rozpoczęła rok szkolny.
Rodzicom powinno się złożyć szczere kondolencje ale w takiej sytuacji ma to dla nich chyba niewielkie znaczenie.
Wyrazy współczucia należą się też dla przyjaciół, którzy stracili tak wspaniałego kolegę.

120

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat