Dlaczego nie podano informacji o jaka firme chodzi?czyzby juz bylo wiadomo,ze ten ktos ma "plecy" i ujdzie mu to na sucho?powinien dostac taka kare zeby zbankrutowal i nigdy wiecej nie bral sie za interesy.
Marlenka to trzeba było działać, a nie trollować na epiotrkow. Przecież jeszcze pięć mięsiecy temu dławiłaś piotrkowian platformianymi hasłami: "Jestem dla ciebie"
W Centrum Handlowym ECHO ten fetor był od ponad 3 lat!!! - Pytanie teraz ile tych chemikaliów zostało tak "zutylizowane" i kto i ile na tej "utylizacji" zarobił, oraz czy nie pijemy jakiejś trucizny z Bugaja?!
A gdzie trafiają oczyszczone ścieki?! - Czy nie do Bugaju przypadkiem, czy nie z Bugaja do naszych kranów z powrotem?? Pijcie kranówkę, lepsza jest od mineralnej!!
Może należy objąć stałą kontrolą wszystkie studzienki kanalizacyjne,wprowadzić monitoring, by taki proceder nie był prosty i łatwy,a to się zdarzyło. WIĘCEJ kontroli newralgicznych punktów w aspekcie ochrony środowiska!
W zeszłym roku obok firmy w bramie firmy Ares na ul Twardosławickiej coś poszło nie tak i z kanalizacji wydobylaly się hekyilitry dziwnego czerwonego płynu o bardzo specyficznym zapachu. Dzwoniłem wtedy do Straży Miejskiej i raczej interwencji nie było. Bo jak wracałem to jeszcze leciało a nikt nie przyjechał. Nagrałem nawet film całej sytuacji, ale kogo to obchodzi.
Po kilku latach fachowcy z oczyszczalni, zorientowali się, że odbierają ścieki chemiczne a nie ścieki komunalne. To są dwie różne sprawy.
A może MZGKiM nie był zainteresowany jakością ścieków komunalnych ............ a mieszkańcy jak płacili tak będą nadal płacić .................rodzi się pytanie; gdzie kontrola jakości ścieków przed i po oczyszczeniu ? ?
MZGK jest Spółką "córką" Magistratu i to Magistrat, też ponosi odpowiedzialność za jakość ścieków jak również za ewentualną degradację środowiska. Chemia jest chemią .........
Czy prokuratura została poinformowana? Jest to w końcu skażenie biologiczne co podchodzi pod akt terroryzmu. I tu nie ma co się śmiać czy głupie komentarze dawać. Ludzie później się zastanawiamy od czego chorujemy, może to jest odpowiedź na te pytania.
W całym mieście panuje ogólny burdel - brak dobrego gospodarza . Prezesi firm mają na wszystko wywalone - byle tylko kasa się na koncie zgadzała. A prezydent oby jak najdłużej był na stołeczku , i biznes się kręci.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!