metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
P51 ~P51 (Gość)09.02.2011 12:02

"olo" napisał(a):
każdy posiadacz mózgu jest miłośnikiem wiedzy i myślenia

Jak widać - nie każdy.

"olo" napisał(a):
Jakoś osobom walczącym o lepszy byt zwierząt nie przeszkadza, że ktoś pomaga ludziom, a odwrotnie widzę, że "ściana"

A wyobraź sobie,że są ludzie mający odwrotne spostrzeżenia...Ale to nie Ty...;-)

00

olo ~olo (Gość)09.02.2011 11:24

"P51" napisał(a):
Oj olo, gdybyś znał prawdę... ;-)
Czułbyś się podle...Ale to tylko ja mogę ocenić-błagam o wybaczenie...

Nie sądzę, przecież nie przepadam za ludźmi, przeceniasz moją empatię, tak na prawdę nie interesuje mnie, co kto mówi o tym co robi. Ważne co faktycznie robi. Jakoś osobom walczącym o lepszy byt zwierząt nie przeszkadza, że ktoś pomaga ludziom, a odwrotnie widzę, że "ściana"

"P51" napisał(a):
Jak widzę posiadaczy psów ( a więc ich miłośników - oczywista oczywistość...)

a dla mnie to nie takie oczywiste, to tak jakby założyć, że każdy posiadacz mózgu jest miłośnikiem wiedzy i myślenia

00

P51 ~P51 (Gość)09.02.2011 10:52

"olo" napisał(a):
Proponuję więc, żebyś jako wielki miłośnik człowieka zajął się Ty tymi ludźmi.

Oj olo, gdybyś znał prawdę... ;-)
Czułbyś się podle...Ale to tylko ja mogę ocenić-błagam o wybaczenie...
Nie mam psa, bo w odróźnieniu od większości ich posziadczy widzę ogrom obowiązków z tym związanych - prawidłowe żywienie,dbanie o zdrowie i kondycję fizyczną,opieka medyczna,płacenie podatków, sprzątanie kup , zapewnienie przestrzeni do godnego,bezpiecznego dla wszystkich życia etc...
Jak widzę posiadaczy psów ( a więc ich miłośników - oczywista oczywistość...), to zauważam,że raczej tych obowiązków z założenia nie dopełniają.
Najlepiej,jakby schronisko było przy każdym bloku w mieście...Jakby nie było ważniejszych inwestycji...
A może zanim się weźmie psa najpierw się zastanowić, a nie wywalać potem za drzwi i mieć go w d...
Myślenie i rozsądek mają przyszłość!!!

00

olo ~olo (Gość)09.02.2011 10:37

"bgf" napisał(a):
wiwo a to ciekawe skoro marsz odbył sie w niedziele, a w radiu mowili o tym w poniedzialek...

pmeredało mu się, to nie ten marsz. W tę niedziele jest jeszcze jeden o podobnej nazwie, też dot. zwierząt i odbywa się w rożnych miastach Polski.

00

P51 ~P51 (Gość)08.02.2011 11:35

Co za hipokryzja i zakłamanie...
Jak tak kochają pieski, to niech nie tracą czasu na marsze żałobne, bo to niczego nie zmieni ( poza tzw. PR ), lecz niech wezmą sobie pieski do domu...

00

Aman Amanranga08.02.2011 12:03

"P51" napisał(a):

Coś w tym jest. Łatwo nam protestować i krytykować ale gorzej już z działaniem.

00

Cami ~Cami (Gość)08.02.2011 12:08

Zgadza się.Jednak instytucja schroniska powinna funkcjonowac jak należy. Ich protest dotyczy warunków i traktowania zwierząt w schronisku.

00

olo ~olo (Gość)08.02.2011 12:33

"Aman" napisał(a):
Coś w tym jest. Łatwo nam protestować i krytykować ale gorzej już z działaniem.

Tu bym się nie zgodził, bo często krytykują właśnie Ci co działają, co bywają, co widzą, co nie odwracają głowy, gdy widzą coś niewygodnego. Jeden tłumaczy się delikatną konstrukcją psychiczną, inny brakiem czasu, a tak na prawdę to zwykły "tumiwisizm", najzwyklejsze tchórzostwo lub uwikłanie w układy i układziki. Takich schronisk jak tomaszowskie jest wiele i wiele jest jeszcze gorszych i ktoś to musi nagłaśniać, bo duma postępu informatycznego i przemysłowego nas rozpiera, a w stosunku do zwierzą jesteśmy w epoce kamienia, albo i jeszcze wcześniej!!

00

olo ~olo (Gość)08.02.2011 12:48

"P51" napisał(a):

A o czymś takim jak uświadamianie i edukacja słyszałeś? Myślisz, że miłośnik zwierząt ile może mieć psów w domu? Co bzdurne myślenie!

00

pankracy ~pankracy (Gość)08.02.2011 14:08

"olo" napisał(a):
A o czymś takim jak uświadamianie i edukacja słyszałeś? Myślisz, że miłośnik zwierząt ile może mieć psów w domu? Co bzdurne myślenie!

jako naród czerpiący z zachowania i styl życia z zachodu powinniśmy praktykować ich podejście w sprawie zwierząt w schroniskach.
Psy należy masowo usypiać, to samo z innymi pupilami które straciły dom, nie stać nas na utrzymywanie tych zwierząt i nie ma co się nad nimi rozczulać, jeżeli natomiast ludzie chcą dbać o zwierzęta to niech sami finansują schroniska i utrzymanie podopiecznych a nie chodzą dookoła jak dzicz z afryki.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat