A, po prostu - czekamy na kampanijkę przed wyborkami i dopiero wtedy pieseczki przeniesiemy z wielką pompą.
Normalne, prawda?
Tak samo zrobimy z nową fontanneczką!
Piotr Włostowic, czyli do kiedy konkretnie potrwa taki stan oczekiwania?
Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać ... xD
Szara rzeczywistość...
Dzisiaj słuchałem Strefy FM, wypowiadała się prezes TOZ w Piotrkowie, która mówiła że do 15 sierpnia mają zostać usunięte usterki przez wykonawców. Schronisko miało zostać otwarte już : do 10 lipca, a następnie na przełomie lipca a sierpnia (czyli 1, 2 sierpnia ) aktualnie mamy 3 sierpnia i jak się okazało termin przeprowadzki będzie znany dopiero po 15 sierpnia. A najlepsze było to że podobno są wszystkie zwierzęta szczepione, a na dogomanii można poczytać że zwierzęta nie są szczepione (przede wszystkim koty), również na epiotrkow (FORUM) można przeczytać że zwierzęta są wydawane bez odpowiednich dokumentów. W wywiadzie prezes nie wspomniała nic o kastracji zwierząt, a przecież dostają na to pieniądze od miasta. Chipów im brakło na chwilę obecną.
Po prostu szkoda tych zwierząt, nie sądze by warunki w nowym schronisku się zmieniły, pod względem organizacji prawdy.
Szanowny "bernardo-antonio"!
Wybory samorządowe VI kadencji odbędą się między 14 listopada 2010 roku a 9 stycznia 2011 roku. Ich termin zostanie wyznaczony przez prezesa rady ministrów (premiera rządu).
Obecna, V kadencja organów stanowiących jednostek samorządu terytorialnego upływa w dniu 12 listopada 2010 roku.
W trakcie kampanii wyborczej, która zapowiada się na wskroś atrakcyjnie, a już nad wyraz efektownie przebiegnie ona na tutejszym forum dyskusyjnym - zostanie w Piotrkowie przez władze miejskie uruchomionych i oddanych do użytku mnóstwo różnych cacek, świecidełek i fajerwerków, których zadaniem - jako wędzonej kiełbasy wyborczej - będzie opętać do cna wyborczą gawiedź i sprawić, by ta - oszołomiona wędzonym dymem - poszła wrzucić kartkę z krzyżykiem postawionym przy wiadomo którym kandydacie.
Piotrkowianin z aptekarską dokładnością prowadzi na bieżąco obliczenia, ile to jeszcze dni pozostaje do końca tej kadencji.
Szkoda życia na smutki! Jest takie krótkie, kruche i nieprzewidywalne. Zatem odpowiedź może być tylko jedna: śmiej się aż do bólu przepony!
Smutasy żyją krócej.
Zazdrośnicy jeszcze krócej.
A zawistnicy to już w ogóle: krótko.
Panowie, dzięki za odpowiedzi. Chętnie się pośmiałbym, ale jeśli jest tak jak napisaliście, to aż się płakać chce, a nie śmiać. Chyba, że śmiać się przez łzy, urządzać coś w stylu tragikomedii (o ile nie pomyliłem gatunków)... A co do zwierząt, to może nie jest tak... albo inaczej mówiąc - jest robione tyle (a pewnie trochę więcej) na ile wystarcza środków(?). Jakkolwiek na tym całym zamieszaniu - tu chyba się zgodzimy - najbardziej cierpią biedne zwierzęta:-((( Naprawdę szkoda zwierząt...
Jeszcze 101 dni. Jutro nasz prezydent będzie miał studniówkę. Może jakiś mały hapening z tej okazji? Niestety ja nie mogę, bo na kilka dni wyjeżdżam.
Sądze że TOZ trochę się wywyższa, dziś prezeska mówiła w radiu że organizują jakieś tam konkursy i prelekcje w przedszkolach. A na jednym z forum czytałem że pomysłodawcami konkursów są wolontariusze. Co do środków prezes nie wspomniała nic na temat kastracji zwierząt (w radiu) a przecież dostają pieniądze, ciekawe na co je wydają. A na co w schronisku kamery, podobno żeby nad zwierzętami łatwiej było panować, czyli co kamera będzie w każdym boksie, i kto będzie kamery obsługiwał ?
Ja sądzę że jeśli nadal schronisko będzie prowadziła ta organizacja to będzie to samo. Najlepiej jak przejął by to prywaciarz tak jak w Lublinie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!