A pobitego już przeprosili bo tego tu nie wyczytałem ? Ach te monitoringi co za czasy. nie można sobie nawet pokłamać.
Zwolnić należy DYSCYPLINARNIE ratownika, który dopuścił się przemocy wobec 70-letniego Pana, który dostał UDARU MÓZGU. Dyscyplinakę powinna również otrzymać lekraka/ratowniczka, która nie reagowała i akceptowała takie zachowanie.
Wydaje się ,ze takie sytuacje miały miejsce często=standard??? , że lekarka - koordynator zespołu ,,nic nie widziała" nie reagowała, nie zgłosiła dyrektorowi? Czy to taka procedura?
Ze starej kroniki filmowej PKF. Przesłuchanie na komendzie. Dlaczego pan uciekał? Odpowiedż. Ja nie uciekałem ja goniłem. Kogo pan gonił? Goniłem złodzieja. Ale to pan ukradł. Tak i dlatego uciekałem przed milicją. A kogo pan gonił? Mojego kolegę ,też kradł. Tu przynajmniej wiadomo ,kto był kto.
Z szacunkiem do ratownikow medycznych ale ten myslal,ze zwojuje swiat klamstwem,ze go 70 letni pan uderzyl?Myslal,ze moze zalozy sprawe z powodztwa cywilnego i wyciagnie kase od "bandyty".
Niestety, kamery "powiedzialy" prawde a jak wyszla na jaw,to zmiekl.
Klamstwo ma krotkie nozki,daleko nie ucieknie.
Ten ratownik powinien się przyznać a caly zespół zostać ukarany dyscyplinarnie wszak nie od dzis wiadomo jak zachowują się pracownicy pogotowia Piotrków
Każde postępowanie niegodne powinno być ukarane. Tak pacjenta jak i ratownika. Pomijając to bardzo niejasne wydarzenie. Jak widzimy z komentarzy , to pan pacjent miał udar ( chociaż nikt nie widział dokumentacji medycznej - raczej).
Tak czy owak - pacjent z racji swojego cierpienia ma swoje przywileje.Jednak te przywileje nie powinny godzić w niczyją godność, bo to już jest najnormalniej nie w porządku... A jeśli pan ratownik był wyrywny, to i jego powinno zaboleć...
Osobom wzywającym do odpowiedzialności lekarza karetki przypomnę,że ustawa o ratownictwie medycznym stworzyła możliwość braku lekarza w zespole pogotowia, zatem nie wszystkie karetki mają lekarza do bicia!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!