Zdrobnienia to cześć stylistyczna. Podkreśla stosunek wypowiadającego się do określonej kwestii. Często są stosowane jako uwypuklenie tematu . Wtedy należy je odczytywać jako ironiczne.
Szacuneczek dla amatorka :))))
Nie część stylistyczna, a słowotwórcze środki stylistyczne:) To jednak różnica:) Ale reszta się zgadza hehe:D
w sondzie brakuje odpowiedzi "nie wiem, bo jeszcze nie odwiedziłem obiektu" i pewnie większość głosów w niej by się znalazły, bo po co tam chodzić skoro nic tam się nie dzieje
No ale jest na 12 miejscu w rankingu prezydentów. NIE zapominajcie!!! :-)
To co dzieje się w Piotrkowskim Sporcie to szkoda słów,tyle straconych lat bezpowrotnie.Mam jednak nadzieję, że to pierwsza cegła w murze która już wypadła "Mocodawcom" i zaraz pojawią się następne aż wszystko runie.
Swoją napinkę złagodziłeś na szczęście emotikonem ;)
Zdrobnień użyłem celowo - mam nadzieję że w podobnym celu jak ty użyłeś emotikona - dla obniżenia napięcia dyskusji.
Idąc tym torem wnioskuję o zlikwidowanie ulicy Sikorskiego/Piłsudskiego?Kopernika.Była to inwestycja identyczna-dożynkowopolityczna!
Jej stan techniczny prosi sie o radykalne rozwiązanie: demontaż!
A idąc z kolei torem "braku pieniędzy" odrzućmy a priori myśl o odbudowie tej "arterii" w parametrach technicznych cywilizacji zachodnioeuropejskiej ;-)
No to zwiekszą sie srodki dla kultury i bedziemy mieli juz codziennie jak nie festiwal teatrzyków, to cotygodniowe interakcje albo konkursy piesni zaangazowanej lub poezji spiewanej a może zostanie zbudowana nastepna fontanna tryskajaca z wiekszą częstotliwością. W końcu komu to może przeszkadzać że będziemy mieli 100% młodziezy ze skoliozami,lordozami,astmami,znerwicowanych, z ADHD/ciekawe ze takich dzieciaków jest coraz wiecej/wałęsajacych sie bez celu po bramach i ulicach.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!