metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
cfcd ~cfcd (Gość)10.05.2011 17:51

niech odbudują nam ten stary stadion który został zburzony

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)10.05.2011 18:56

"amator" napisał(a):
poza tym jestem przeciwnikiem używania zdrobnień w dyskusji przez dorosłe osoby, brzmi to dziecinnie..., aż odechciewa sie polemiki, a narasta chęć kupna lizaka adwersażowi ;)

Zdrobnienia to cześć stylistyczna. Podkreśla stosunek wypowiadającego się do określonej kwestii. Często są stosowane jako uwypuklenie tematu . Wtedy należy je odczytywać jako ironiczne.
Szacuneczek dla amatorka :))))

00

pol ~pol (Gość)10.05.2011 19:31

Nie część stylistyczna, a słowotwórcze środki stylistyczne:) To jednak różnica:) Ale reszta się zgadza hehe:D

00

bulk ~bulk (Gość)10.05.2011 21:20

w sondzie brakuje odpowiedzi "nie wiem, bo jeszcze nie odwiedziłem obiektu" i pewnie większość głosów w niej by się znalazły, bo po co tam chodzić skoro nic tam się nie dzieje

00

Aman Amanranga10.05.2011 21:44

"Piotrkowianin" napisał(a):
Już kiedyś pisałem, że Pobożny to przeciwieństwo króla Midasa.

No ale jest na 12 miejscu w rankingu prezydentów. NIE zapominajcie!!! :-)

00

Lopez ~Lopez (Gość)10.05.2011 22:34

To co dzieje się w Piotrkowskim Sporcie to szkoda słów,tyle straconych lat bezpowrotnie.Mam jednak nadzieję, że to pierwsza cegła w murze która już wypadła "Mocodawcom" i zaraz pojawią się następne aż wszystko runie.

00

P51 ~P51 (Gość)11.05.2011 08:47

"amator" napisał(a):
moje stanowisko nie jest żadną "furteczką", lecz osobistym własnym zdaniem, poza tym jestem przeciwnikiem używania zdrobnień w dyskusji przez dorosłe osoby, brzmi to dziecinnie..., aż odechciewa sie polemiki, a narasta chęć kupna lizaka adwersażowi ;)

Swoją napinkę złagodziłeś na szczęście emotikonem ;)
Zdrobnień użyłem celowo - mam nadzieję że w podobnym celu jak ty użyłeś emotikona - dla obniżenia napięcia dyskusji.

"amator" napisał(a):
była to dożynkowa inwestycja schyłkowego PRL na wyrost podyktowana polityką, a nie rachunkiem ekonomicznym

Idąc tym torem wnioskuję o zlikwidowanie ulicy Sikorskiego/Piłsudskiego?Kopernika.Była to inwestycja identyczna-dożynkowopolityczna!
Jej stan techniczny prosi sie o radykalne rozwiązanie: demontaż!
A idąc z kolei torem "braku pieniędzy" odrzućmy a priori myśl o odbudowie tej "arterii" w parametrach technicznych cywilizacji zachodnioeuropejskiej ;-)

00

adam ~adam (Gość)11.05.2011 08:55

"Lopez" napisał(a):
aż wszystko runie.

No to zwiekszą sie srodki dla kultury i bedziemy mieli juz codziennie jak nie festiwal teatrzyków, to cotygodniowe interakcje albo konkursy piesni zaangazowanej lub poezji spiewanej a może zostanie zbudowana nastepna fontanna tryskajaca z wiekszą częstotliwością. W końcu komu to może przeszkadzać że będziemy mieli 100% młodziezy ze skoliozami,lordozami,astmami,znerwicowanych, z ADHD/ciekawe ze takich dzieciaków jest coraz wiecej/wałęsajacych sie bez celu po bramach i ulicach.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat