O ile wiem, to w historii szkoły był inny Michał - Michał Pawlak- profesor Kwiatkowski musi go pamiętać :) A swoją drogą cóż za świetny i skromny nauczyciel!!! Brawo i gratulacje!!!
" Tak naprawdę nauczyciel niewiele umie, nie oszukujmy się! Niektórzy nauczyciele nie potrafią nawet tego, co powinni umieć „piątkowi” uczniowie" - skoro więc PROFESOR Kwiatkowski nie osiągnął tyle co Michał w swojej karierze, to może powinni się zamienić miejscami! A najlepszym pomysłem jest POJEDYNEK między nimi - kto wygra, rozwiązując zadania, zostanie nauczycielem, a przegrany uczniem. ps. Skoro Kwiatkowski jest taki dobry, to co robi w szkole na marnie opłacanym etacie w takim Piotrkowie. Jagiellonka go nie chciała?
@Szop Pracz Jakbyś poznał osobiście tego człowieka, to może byś się przekonał, że jednak jest wyjątkowy i potrafi pracować z ludźmi i wyciągać z nich to co najlepsze.
A co do tego, czy jakaś uczelnia wyższa go nie chciała... Moim zdaniem akurat większość "profesorów" na uczelniach nie dorasta mu do pięt, ale w życiu nie liczy się tylko pieniądz, są jeszcze inne wartości, takie jak rodzina, znajomi, zadowolenie z pracy.
Pan Kwiatkowski jest tak samo skromny jak Pani Katarzyna Kowalczyk, nauczycielka na PIOMIE. Była taka świetna, nauczajac matematyki ze uczen potrafił wstać i poprawić jej bledy na tablicy. Wielu uczniów zniechecila do matematyki swoim podejsciem.
Dobra reklama nie jest zła! Dlaczego nie napiszecie o Adzie z ZSP6 która zajebał 3 miejsce w konkursie ogolnopolskim i wygrała wycieczke do Brukseli!
Tylko pedagog z powołania potrafi się przyznać, że uczeń przerósł mistrza, ale żeby tak się stało potrzeba dużo, dużo pracy, takie sukcesy nie biorą się tylko z samego talentu, wiadomo diament, by świecił, trzeba oszlifować... Brawo dla P. Kwiatkowskiego, brawo dla Chrobrego, jego dyrektora, no i gratulacje dla Michała...
[cytat]
Nie wiem czy wiesz, ale Jagiellonka to jest biblioteka UJ, więc nie za bardzo pojmuje o co Ci chodzi. Chcesz żeby został bibliotekarzem.
A co z innymi uczniami, co nie mają talentów matematycznych, czy oni są również odpowiednio motywowani i podciągani, czy może muszą chodzić na prywatne korepetycje? Zresztą dotyczy to i innych przedmiotów i szkół. Widziałem w lokalnej Telewizorni Piotrkowa wypowiedź p.dyr.I L.O. - cóż za skromność, a co za reklama; mniej więcej brzmiało to tak: 'w historii I LO nie było większego talentu'. Pan dyr. zapomniał o innych rocznikach tej szkoły, szczególnie z lat dyrektorowania jej ZENKA Bartczaka i naprawdę bardzo dobrego CIAŁA PEDAGOGICZNEGO. Nieładnie, bardzo nieładnie. Mam nadzieję, że obecny p.dyr. zreflektuje się i przeprosi poprzednich nauczycieli i swoich poprzedników oraz wielu uczniów olimpijczyków i zwycięzców. Wypowiedź w 'tv-piotrków' naprawdę mocna, bodajże była ona albo 13.IX. albo 14.IX.
Gratulacje dla Michała. Oby udało mu się zrealizować marzenia i odnaleźć w życiu. Dziś mamy takie chore czasy, że nawet jednostki nieprzeciętne potrafi życie stłamsić - oby go to nie spotkało!
Jak już decydujesz się używać słów potocznie uznawanych za "wulgarne", to chociaż używaj ich w poprawnej formie i dopasowane do kontekstu. To słowa wieloznaczne, i żeby się przy ich pomocy precyzyjnie wyrazić, to "tyż trza umić" ich używać.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!