Słyszałem, że 'Chrobry' od co najmniej 10 lat dołuje. Atmosfera wyścigów szczurów, walki o fawory nauczycieli, główna nauka jest prowadzona po lekcjach na prywatnych korepetycjach za które 'bulom' 'starzy' uczniów, brak życzliwości i koleżeństwa między uczniami oraz nauczycielami, rewia mody szczególnie wśród dziewcząt i na koniec, niestety - narkotyki, najczęściej przed klasówkami i końcem półrocza i roku szkolnego. Czy są to plotki, kalumnie i pomówienia nieżyczliwych i wrogich innych szkół i środowisk? Czy jest to bliskie prawdy? Może byli uczniowie z ostatnich 10 / 15 lat wypowiedzą się na tej stronie o tych plotkach?
Myślę, że to plotki. Takie same słyszałam, kiedy sama chodziłam do tej szkoły (kilkanaście lat temu). Wtedy było dokładnie tak, jak piszesz - takie informacje rozpowszechniali uczniowie z innych szkół. Kiedy byłam w ósmej klasie i zastanawiałam się jakie liceum wybrać, już wtedy słyszałam: "Nie idź do <<Chrobrego>>! Tam są narkotyki!" Bzdury! (tzn. tyle samo tam narkotyków, ile w innych szkołach)
A tak w ogóle, to myślę, że teraz atmosfera w szkole jest o wiele lepsza. Mam wrażenie, że uczniowie nie trzęsą się już ze strachu przed matematyką czy fizyką (jak za moich lat). Większość nauczycieli, którzy przez lata zdążyli wyrobić "Chrobremu" fatalną opinię, na szczęście już tam nie pracuje.
Pozdrawiam wszystkich absolwentów I LO!!!
Za moich czasów to w 'Hrobrym' na lekcjach się pijało winko "LaPatik", oczywiście nie na wszystkich i nie u wszystkich nauczycieli, czasem wyskakiwało się do "Ormianina" na 'piyfko' ale i uczyć zie tżeba było. Były bujki między klasami i między szkołami najczęźciej o honor i oczywiście o dziewczynę. Człowiek był młody, pikne tajmmy to były, żal serce ściska i łza w oku się kręci. A teraz takie plotki.... Zazdrość innych szkół i ciał naóczydzielzkih przez nie mówi.
Jestem uczennicą ILO i szczerze mogę powiedzieć,że wszelkie pomówienia o nasze rzekomo wyniosłe zachowanie to jakieś kompletne bzdury i nijak mają się do rzeczywistości. Szkoła jak to szkoła - różni są ludzie. Uważam, że my się między sobą świetnie dogadujemy, większość osób się zna i mamy dobre kontakty ze sobą. A te "narkotyki przed sprawdzianami" rozbawiły mnie do reszty, pozdrowienia dla zazdrośników
Ty na pewno do tej szkoły chodziłeś? Nie wydaje mi się...
Oj w dalszym ciągu boją się boją, kilku nauczycieli nie daje za wygraną, nie rzucę nazwiskami, ale w naszej szkółce jeszcze takich nie brakuje:)
z jednym się zgodzę - faworyzacja uczniów, nauczyciele trochę "bardziej" współpracują z geniuszami bądź też dzieckiem "znajomych"
Ukończyłem "Chrobrego" lat temu trochę, w tym roku kończyc będzie moja córka. I wybacz ale nie przypominam sobie aby ktokolwiek startował w międzynarodowych olimpiadach i właśnie dlatego chłopak jest wyjątkowy. Co do plotek - zawsze były i będą bo wbrew "obiegówkom" to jest najlepsze liceum w mieście a zazdrosników nie brak
"Chrobry" na starcie wyłapuje najlepszych gimnazjalistów, dlatego nadal ciałkiem nie źle trzyma poziom. Niestety wiele plotek to prawda. Szczególnie z tymi korkami. nie znam takiej osoby w chrobrym żeby przed matura nie była na korepetycjach. Jednak nie można zapomnieć o nauczycielach z powołaniem, o których w czasie roku szkolnego mówi się lepiej, czy gorzej ale do matury Cie przygotują na bardzo dobrym poziomie. Szkoda, że zdanie o chrobrm psuja bardzo niekompetentni nauczyciele, którzy prawe że karzą Ci chodzić do siebie na prywatne, oczywiście płatne korepetycje. Szkoła była na bardzo wysokim poziomie, teraz przez te osoby bardzo traci. Czas aby dyrektor to zauważył i coś zrobił, bo inaczej szkoła która była prestiżowa stanie się po prostu przeciętna. Obecnie "Chrobry" nie jest szkołą dla biednych ze względu na korki, bez których się nie obędzie, a ceny cały czas idą w górę. Oczywiście pamiętajmy ze w innych szkołach tez się chodzi na korki, ale z tego co ja się orientuje to nie z taką częstotliwością jak tu. A z tymi narkotykami i rewią mody to coś wam się pomyliło. Mam wiele zarzutów do "chrobrego", ale nie przesadzajmy. Z narkotykami to już trochę pisanie bajek jest.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!