Przepraszam za pomyłkę masz racje. Dochodzi składka zdrowotna po stronie pracodawcy i odpis na fundusz socjalny.
Ale na inne inwestycje gmina może uzyskać środki z UE. Tylko że urzędnicy są tak nie udolni i nie potrafią prawidłowo uzupełnić wniosków i stworzyć odpowiednich projektów tak jak było w przypadku nowej świetlicy w Białej miała być za pieniądze z UE a przez błędy w urzędzie była za pieniądze gminy a właściwie za kredyt, o tym się nie mówi ile pieniędzy jest marnowane. Kolejna sprawa wielki projekt ROMANIKA też kompletne fiasko mimo że już część pieniędzy zainwestowano. Albo reszta dobudów przy szkołach takich jak świetlica w Sulejowie, sala gimnastyczna w Przygłowie i też sale przy przedszkolu również w tej miejscowości to wielkie buble budowlane budowane praktycznie bez nadzoru teraz dachy się leją, ściany pękają itp. Czym nasi włodarze się zajmują? bo na pewno nie gminą.
z tego co wiem to środki z UE na świetlice w Białej zostały wypłacone z opóźnieniem z winy Urzędu Marszałkowskiego ok. 500tyś zł. Co do ROMANIKI miało być dofinansowanie w wysokości 85% lecz Zarząd Województwa zmienił zasady i przyznali 40%. Tak jak pisałem Gmina na pewno ma wiele braków lecz sedno sprawy leży na górze, po stronie "wielkiej" polityki. Państwo i wyższe szczeble samorządu nie traktują poważnie gmin.
tak to jest jak chce się zarobić na dzieciach -wrzucić ich do jednej szkoły w klasy 35 osobowe a nóż widelec utrzymają się same z subwencji a to że będą trochę głupsze to nić a nawet jeszcze lepiej tylko dla kogo????
Nasz radny prowadzi już kampanię aby udobruchać społeczeństwo. Mówił że on głosował przeciw likwidacji i poparło go 2 radnych z innych zagrożonych szkół. Dodał też że do likwidacji są też szkoły w Witowie, Uszczynie i na Podklasztorzu, jeśli subwencja oświatowa nie wzrośnie.
Z tą likwidacją tych kolejnych szkół to raczej ściema. Chcą tylko pokazać że inne szkoły też będą likwidować, aby zminimalizować obecną likwidację Klementynowa. Nie wyobrażam sobie, aby
władowali dzieci z Uszczyna i Witowa do Przygłowa gdzie nie ma już teraz miejsca, a salki są malutkie i dzieci chodzą na popołudnie.
Z tego co wiem to nie przeciw tylko wstrzymał się od głosu. Przeciw był tylko Przewodniczący Rady. Lepiej niech wasz radny zajmie się ty na czym się zna a nie wypowiada się o oświacie o której nie ma pojęcia...
za co wy tą szkołe chcecie likwidować tylko w niej czujemy sie bezpiecznie...nie damy wam zlikwidować naszej kochanej szkoły.!!dlaczego powiedzcie dlaczego?!ja likwidujecie??>>za co nie możecie chociaż zostawić t ą szkołę na jeszcze 3 4 lata ....są do likwidacji inne szkoły.np:na Podklasztorzu,w Witowie.w Uszczynie....czemu tą?/..wy tylko chcecie na nas zarobić i tyle.!
W Piotrkowie rodzice z liceum na Woj.Pol. odwołali się od decyzji władz samorządowych i wojewoda decyzje tę uchylił i liceum zostaje. Chcieć znaczy móc.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!