Wspaniała szkoła, chodziłam do niej 8 lat , cudne wspomnienia.Do dzisiaj spotykam swoich nauczycieli ...
Jestem absolwentem tej szkoły. Ubolewam jedynie nad dwoma sprawami. Po pierwsze - niedawną zmianę patrona uważam za głupotę i gwałt na pewnej wartości samej w sobie; nikomu to nie przeszkadzało. Po drugie - logo szkoły (i bodaj sztandar) zawiera błąd... zamiast herbu Piotrkowa z Białym Orłem w godle, użyto dawnego herbu z czasów PRL-u, którego tradycje sięgają okresu pruskiego.
do mirosława. Prezes też tak uważa. On /Prezes/ jest najpierw prawy a później sparwiedliwy i dlatego zajmuje "kierownicze" stanowisko.
Nie widzę byłego dyrektora i nauczyciela matematyki i fizyki Tadeusza Szajewskiego, Pani Ewy Wieczorek, Pani Miksy, Pani Kowalczyk, Pani Dłubak, Pani Malec, Pani Wąs. Jest za to Pani Ciążyńska, Pani Zaborowska, Pani Rutkowska i chyba Pani Madeja od geografii, choć nie jestem pewna. Wszystkich moich nauczycieli gorąco pozdrawiam, bo to oni tworzyli moc tej szkoły przy boku dyrektora Hermana.
Mam z tą szkołą mnóstwo miłych wspomnień,ale kadry nauczycielskiej z mojego rocznika na zdjęciach nie widziałem tzn.p.Stojanow p.Zuzańskiej P.Marchlewicz iitd......
Dopiero z tego artykułu dowiedziałem się,że szkoła zmieniła patrona.Była im. Marcina Kasprzaka i tak powinno zostać.W końcu to historia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!