~~ guru- wcale dziecka do szkoły nie puszczaj! Nigdy. Kup mu ochraniacze na kolana i niech trenuje klęczenie. To tej czynności nauka i wiedza nie jest potrzebna. Wręcz odwrotnie- przeszkadza. Dziecko kiedyś Ci "podziękuje", jeśli będzie w stanie sklecić poprawnie zdanie.....
Skoro się obniża granice wieku dla rozpoczęcia obowiązków, należy obniżyć granice wieku dla innych rzeczy: możliwości zawierania małżeństwa bez zgody opiekunów, spożywania alkoholu, dopuszczalności współżycia seksualnego za zgodą zainteresowanych i tak dalej. Chyba logiczne?
Bardzo słuszna koncepcja. ;) W takiej np. Austrii w barach podają alkohol dzieciom po ukończeniu 16 roku życia.
Jak najbardziej słusznie prawisz, ale wpierw należałoby logikę odkopać, bo w POlsce została ona dawno POgrzebana...
Najbardziej boli to, że ludzie przestali już jej poszukiwać...
Pani dyrektor lansuje 13-tkę jak może,niech wspomni jak posłałam dziecko do pierwszej klasy i się okazało,że uczy je pijana nauczycielka,która jeszcze okradała dzieci, że niby na wycieczki, których nie było,z z mojego dziecka, pełnego życia, wzorowego ucznia zrobili najgorszego,w dodatku nabawił się nerwicy natręctw i depresji,tylko dlatego, że jako jedyna matka nie dopuściłam by ta pani uczyła.
Jedno pytanie: Jaki sens, by dzieci z wyżu demograficznego (r.2008,2009) szły wcześniej do szkoły?
Tego to nawet minister edukacji nie wie.
Nie wspomniałeś o najważniejszym - obniżeniu wieku emerytalnego.
Dobry i logiczny pomysł z utworzeniem oddzielnych klas dla sześciolatków i siedmiolatków.
dobrze że jest ograniczenie w ilości osób w klasie do 25. Bo tego do tej pory nie było i klasach pierwszych było po 29 osób. Dla mnie szok. Jak można zapanować na tka grupą dzieci a jeszcze ich nauczyć czytać i pisać. Gdzie logika?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!