metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
yuhhh ~yuhhh (Gość)02.11.2021 13:36

Ojeju... Ludzie idąc na cmentarz, zakładają odświętne stroje - czy jest coś w tym złego? Jak idziemy w niedzielę do kościoła, galerii handlowej, do teatru etc., ubieramy się najładniej, jak możemy - bo w tym też zawarte jest pewne okazanie szacunku do miejsca i osób, które tam spoczywają/przebywają. Mamy jakiś kompleks na punkcie cudzej odzieży, skoro na tę zwracamy tak silnie uwagę.
Stragany? I bardzo dobrze! Były, odkąd pamiętam - jeszcze jako berbeć 4-letni (przeszło 20 lat temu) prosiłem zawsze rodziców o jakąś watę cukrową czy balonika. Nie wpłynęło to na mój rozwój, nauczenie się szacunku do zmarłych czy kondycję duchową. Każdy wiek rządzi się swoimi prawami. A pogaduchy z napotkanymi znajomymi czy daleką rodziną przy gorącej kukurydzy były miłym akcentem, okazją do wymiany kilku słów - choćby pokrzepienia - po odejściu w danym roku kogoś bliskiego. Skoro to Wszystkich Świętych, a więc dzień z założenia radosny i triumfalny, to i nikomu nie powinny przeszkadzać kolorowe akcenty wzdłuż ulicy. Nasze polskie malkontenctwo...

81

Antianti14 ~Antianti14 (Gość)02.11.2021 19:21

Rewia!!! Pokaz mody jak najbardziej!,. , giełda wystawnych luksusowych samochodów - kto ma lepszy,...
Foodtrack-i... No i doszedł odpust straganowy. W przyszłym roku będzie chyba karuzela i rolerkoster...

31

Ja ~Ja (Gość)02.11.2021 10:59

Bardziej dziwi mnie ten straganiarski festyn pod cmentarzem. Baloniki, wata cukrowa, kebab, frytki. Kto daje pozwolenie na taki handel?

84

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat