wyjazd z modrzewskiego na kostromska to parodia jezeli chodzi o cykle zielonego. a druga chyba wieksza paranoja to trwajace w nieskonczonosc czerwone gdy chce sie skrecic ze słowaciego w prawo w zamehoffa.po co to??
Bo tylko niepoważni ludzie stawiają takiego kolosa handlowego w centrum takiej małej mieściny jaką jest Piotrków Trybunalski !
Wszyscy spodziewali się mega korków i stania na światłach jeszcze przed startem Molla !
Dlaczego nikt nie poszedł po rozum do głowy i nie wystawił tego przybytku handlowego wzorem poznańskim poza centrum na obrzeżu miasta tworząc wielki kompleks kilku centrów handlowych.
Pępek miasta jest dla innych celów według mnie, a handel powinien odbywać się poza centrum miasta.
Co ty za głupoty gadasz klient - hipermarkety buduje się na obrzeżach ale nie galerie - weż łódź np galeria łódzka jest w centrum. wrocław warszawa gdynia itd itp.
Pozatym os słowackego to obreża a nie centrum - centrum to stare miasto dworzec PKP PKS.
Mieszkam koło Focusa - ruch jest w weekend głównie w tyg. więcej z powodu gimnajum niż galerii.
A co do świateł zamenhofa zielona strzałka dużo by dała.
A modrzewskiego - tam faktycznie koszmar - szkoda że nikt nie wpadł na pomysł żeby tą ulice poszeżyć na dwa pasy od strony południowej.
Re Tartu.
Pokaż mi taka galerie ktora nie lezy przy dwupasmowej drodze. w 99% procentach wlasnie przy drogach dwupasmowych sie buduje takie obiekty. Poza tym prezentujesz typowe pdejscie ludzi łykajacych wszystko co niby jest nowoczesne... nacisk na slowo niby. W miastach krajow rozwinietych.. (polska to trzeci swiat podkreslam) Kladzie sie nacisk na rozwój ulic, zycia w miescie na ulicach.
W trzecim siwecie ktos zaproponowal mode na centra handlowe a glupi lud to kupuje.
Co do przykladu lodzi.... ulica piotrkowska upadla... wszedzie najlepsze sklepy staraja sie umieszczac przy prestizowych ulicach. U nas juz zostaly sklepy z chinska odzieza w centrach handlowych, ktore trorza iluzje luksusu dla trzeciego swiata.
Pocieszajace jest to ze w fokusie jest pusto w tygodniu i na ulicach w okolo rowniez.
Wiesz już wole coś takiego Z naciskiem że mieszkam koło tego !!! niż nic. Może to nie jest nie wiadomo jaka rewelaja ale do kin a blisko, tanie ładne ubrania dziecięce sprzęt rtv agd kupsz - zresztą każdy wie co tam jest. Nparawde obecność focusa jak jego sąsieda nie jest dla mnie problemem ale raczej zaletą pomijając te nieszczęsne swiatła. Choć teraz z modrzewskego w kostromską łatwiej wyjechać niż kiedyś jak świateł nie było - no fakt że troche trzeba poczekać.
Wiesz już wole coś takiego Z naciskiem że mieszkam koło tego !!! niż nic. Może to nie jest nie wiadomo jaka rewelaja ale do kin a blisko, tanie ładne ubrania dziecięce sprzęt rtv agd kupsz - zresztą każdy wie co tam jest. Nparawde obecność focusa jak jego sąsieda nie jest dla mnie problemem ale raczej zaletą pomijając te nieszczęsne swiatła. Choć teraz z modrzewskego w kostromską łatwiej wyjechać niż kiedyś jak świateł nie było - no fakt że troche trzeba poczekać.
Z modrzewskiego jak sie wyjezdza to jest kpina, góra 5 samochodow przejedzie i to jeszcze ten piaty na pomaranczowym przejedzie, smiech na sali. Niech tunel zrobia i bedzie git, pozniej jak focus padnie bedzie mozna z tego tunelu zrobic metro.
po co wogóle jest nam potrzebny ten cały "FOCUS MALL" nie było go i żyliśmy i żyli byśmy dalej bez niego
Nie wiesz po co?
Nikt nie wie, po co, więc nie bój się, że ktoś zapyta. On odpowiada żywotnym potrzebom naszego społeczeństwa, to jest galeria na skalę naszych możliwości. My tym Focusem otwieramy oczy niedowiarkom, patrzcie to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo. :)
Śmiech mnie pusty ogarnia jak czytam takie wynurzenia. Parafrazując: "po co nam w ogóle te całe kible, nie było ich i żyliśmy i żyli byśmy dalej bez nich srając w krzaki...". W takie zdanie można wstawić dosłownie wszystko, tylko jaki to ma cel? Skoro Focus powstał, to oznacza tylko, że ktoś takiego miejsca w Piotrkowie chciał (choćby ja). Swoją drogą pamiętam jakby to było wczoraj, jak wszyscy tutaj niemal krzyczeli, że miasto stanie sparaliżowane gigantycznymi korkami i gdzie ten "paraliż"?
Co do świateł, te Słowackiego/Kostromska i Modrzewskiego/Kostromska działają bardzo dobrze. Te jedne faktycznie do poprawki lub wręcz likwidacji.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!