Komu z obecnych władz naszego kochanego miasta na nim zależy,no komu?Aby tylko załatwić posadkę komuś z rodziny,choćby ostatni konkurs na podinspektora w referacie sportu itd.No kto nim został?Rodzony brat Pani Dyrektor MOPS-u w Sulejowie,/na ok.20 chętnych on był najlepszy/.Włodarz miasta Pan Stanisław jak będzie "ciepełko"czmychnie do Dąbrowy n/Czarną,tam ma ładny domek.A ile osób z nazwiskiem Czerwiński pracuje w administracji sulejowskiej.Wyliczamy?..no proszę....,.
Paranoja ! ! ! Gratuluję "wiedzy" lub bezczelności inwestora ! cyt. " jest to moje działka i mogę na niej robić co chcę "---.Praktycznie na wszystko na działce musi mieć pozwolenie np: ogrodzenie od strony ulicy, postawienie jakiejkolwiek budy na terenie, wycięcie każdego drzewa kilkuletniego itp. Gratuluję również p. Wojtani cyt. " Starosta wydał zezwolenie, ale ta decyzja nie uprawnia do niczego". To jest jakiś chocholi taniec !
TAK NASZE WŁADZE I PAN ZASTEPCA JAK ZWYKLE NIC NIE MOGĄ TYLKO PO CO DOSTAJĄ PIENIADZE Z NASZYCH PODATKÓW ?????????????? KASE NAPEŁNIC ODBĘBNIĆ I DO PRZODU.. CZAS NA WŁADZE, KTÓRE POTRAFIĄ COKOLWIEK ZROBIC I ZAŁATWIC W SPRAWIE MIASTA GMINY I MIESZKANCÓW A NIE TYLKO "BYĆ OD 7 DO 15"
Sulejów walczy i nie spocznie!
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/serwisy/8024/1809791,bez-sciemniania-moje-obywatelskie-nieposluszenstwo,id,t.html
,,Obowiązek zawiadomienia o przestępstwie, spoczywa na instytucjach państwowych i samorządowych, które w związku ze swoją działalnością dowiedziały się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu. Na tle art. 304 § 2 kpk przypadku, prawny obowiązek zawiadomienia o przestępstwie, ciąży przede wszystkim na osobie pełniącej funkcję kierowniczą w danej instytucji Co więcej, osobie będącej pracownikiem administracji rządowej, innego organu państwowego lub samorządu terytorialnego lub zajmującej kierownicze stanowisko (oraz jej zastępcom) w instytucji państwowej przepis art. 115 § 13 kk nadaje status funkcjonariusza publicznego (przepis ten nie obejmuje osób pełniących czynności wyłącznie usługowe). Dlatego też, w sytuacji niedopełnienia obowiązku w postaci złożenia zawiadomienia, o którym mowa w art. 304 § 2 kpk, funkcjonariusz publiczny podlegać będzie odpowiedzialności karnej na mocy art. 231 § 1 kk. Przez niedopełnienie obowiązku należy rozumieć całkowite zaniechanie spełnienia obowiązku (brak działania), jaki ciąży na danym podmiocie z racji pełnienia funkcji publicznej, bądź na wykonaniu obowiązku niezgodnie z jego treścią' To chyba coś wyjaśnia, albo ja to zle interpretuje. Czy to mieszkańcy mają się teraz głowić z tym co jest czy to rządzący powinni zareagować ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!