metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
xxxx ~xxxx (Gość)13.04.2013 15:30

Paranoja ! ! ! Gratuluję "wiedzy" lub bezczelności inwestora ! cyt. " jest to moje działka i mogę na niej robić co chcę "---.Praktycznie na wszystko na działce musi mieć pozwolenie np: ogrodzenie od strony ulicy, postawienie jakiejkolwiek budy na terenie, wycięcie każdego drzewa kilkuletniego itp. Gratuluję również p. Wojtani cyt. " Starosta wydał zezwolenie, ale ta decyzja nie uprawnia do niczego". To jest jakiś chocholi taniec !

00

R ~R (Gość)13.04.2013 14:25

TAK NASZE WŁADZE I PAN ZASTEPCA JAK ZWYKLE NIC NIE MOGĄ TYLKO PO CO DOSTAJĄ PIENIADZE Z NASZYCH PODATKÓW ?????????????? KASE NAPEŁNIC ODBĘBNIĆ I DO PRZODU.. CZAS NA WŁADZE, KTÓRE POTRAFIĄ COKOLWIEK ZROBIC I ZAŁATWIC W SPRAWIE MIASTA GMINY I MIESZKANCÓW A NIE TYLKO "BYĆ OD 7 DO 15"

00

Bil ~Bil (Gość)15.04.2013 10:49

,,Obowiązek zawiadomienia o przestępstwie, spoczywa na instytucjach państwowych i samorządowych, które w związku ze swoją działalnością dowiedziały się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu. Na tle art. 304 § 2 kpk przypadku, prawny obowiązek zawiadomienia o przestępstwie, ciąży przede wszystkim na osobie pełniącej funkcję kierowniczą w danej instytucji Co więcej, osobie będącej pracownikiem administracji rządowej, innego organu państwowego lub samorządu terytorialnego lub zajmującej kierownicze stanowisko (oraz jej zastępcom) w instytucji państwowej przepis art. 115 § 13 kk nadaje status funkcjonariusza publicznego (przepis ten nie obejmuje osób pełniących czynności wyłącznie usługowe). Dlatego też, w sytuacji niedopełnienia obowiązku w postaci złożenia zawiadomienia, o którym mowa w art. 304 § 2 kpk, funkcjonariusz publiczny podlegać będzie odpowiedzialności karnej na mocy art. 231 § 1 kk. Przez niedopełnienie obowiązku należy rozumieć całkowite zaniechanie spełnienia obowiązku (brak działania), jaki ciąży na danym podmiocie z racji pełnienia funkcji publicznej, bądź na wykonaniu obowiązku niezgodnie z jego treścią' To chyba coś wyjaśnia, albo ja to zle interpretuje. Czy to mieszkańcy mają się teraz głowić z tym co jest czy to rządzący powinni zareagować ?

00

bartek okolice stąporkowa ~bartek okolice stąporkowa (Gość)02.06.2016 22:27

jak zakończyła sie ta sprawa

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat