metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Anna Mizgalska-Dąbrowska ~Anna Mizgalska-Dąbrowska (Gość)22.09.2011 11:54

Ogromnie mnie cieszy pozytywny finał mozołu ostatnich 3 lat pracy w Sejmiku w komisji Rolnictwa i Ochrony Środowiska. Tylko tak dalej a Zalew Sulejowski będzie znowu naszą chlubą, dla turystów świetną baza wypoczynkową a dla okolicznych mieszkańców zródłem utrzymania.

00

okoń ~okoń (Gość)22.09.2011 21:01

To kolejny spot wyborczy burmistrza i Mazura. O oczyszczalni bowiem pisano już wiele razy. Burmistrz nawet z budżetu UE na lata 2014-2020 zrobił budżet 2014-2016

00

okoń ~okoń (Gość)22.09.2011 22:12

Mazur musi wiedzieć że incydentalnymi lekcjami nie zmieni złych nawyków żywieniowych dzieci jeśli w sklepikach szkolnych nadal będą chipsy i cola a na stołówkach nie będzie zdrowych dań za darmo dla biednych dzieci

00

Sulejowianka ~Sulejowianka (Gość)22.09.2011 22:25

Zalew Sulejowski powinien być chlubą mieszkańców jego okolicy, niestety Sulejów i jego władze nie mają się czym chwalić. Brak miejsca do wypoczynku z "naszej" strony, brak odpowiedniej infrastruktury, więc i o turystach i ich pieniądzach możemy zapomnieć. A tym samym nie będzie nowych miejsc pracy. Aż się łza w oku kręci na wspomnienie tego co się kiedyś działo na nadpilicznych i nadzalewowych terenach.

00

baba ~baba (Gość)22.09.2011 23:02

Pani Aniu. Jak tak dalej pójdzie to na te projekty co to niby załatwiał Pan Mazur ściągną ekstra kontrole. Bo jak to jest że w tym okręgu wyborczym załatwiał a inni co to może byli lepsi z innych okręgów to nie dostali. Te projekty to chyba trzeba było wygrać w jakichś konkursach a nie załatwiać u Pana Mazura? Coś się nie zgadza.

00

Pytajnik ~Pytajnik (Gość)23.09.2011 10:10

Jak się tego czyta to odnosi się wrażenie, że gdyby nie Pan Mazur to ja nie wiem jakby region funkcjonował?? A tak na marginesie to o przyznaniu środków z RPO WŁ decyduje zarząd województwa a nie Pan Mazur, który sprawuje funkcję przewodniczącego Sejmiku Województwa (funkcja reprezentacyjna). Myślę że projekty kanalizacyjne realizowane w gminach powiatu piotrkowskiego to zasługa pracowników Urzędów Gmin,bo to dzięki ich zaanagazowaniu wnioski otrzymały wystarczajacą liczbę punktów aby dostać dofinansowanie.

00

Marcin ~Marcin (Gość)23.09.2011 17:28

"Trochę martwimy się o drugi etap, gdyby bowiem w tej następnej transzy środków unijnych na lata 2014-2020 nie było programu kanalizowania". Panie Burmistrzu,proszę nie wprowadzać w błąd czytelników. Nie ma czegoś takiego jak "program kanalizowania" a co za tym idzie moze się Pan nie obawiać, że takiego programu nie będzie. Są co najwyżej programy ochrony środowiska, w ramach których wykonywana jest kanalizacja. A z programów ochrony środowiska UE pewnie nie zrezygnuje.

00

61233238 61233238ranga23.09.2011 20:51

Najpierw niech burmistrz z przewodniczącym Mazurem skończą remont drogi we Włodzimierzowie, bo to przez ich pracę twórczą ludzie dostają dzisiaj białej gorączki. Przed poprzednimi wyborami chcieli pokazać jacy to są dobrzy i rozsądnie myślący samorządowcy że dzisiaj to tylko usiąść i płakać jak na ten bałagan się patrzy. Proponuję to na następny temat "artykuliku" promującego ludzi z tabloidów.

00

SB ~SB (Gość)24.09.2011 10:20

Panie burmistrzu, może lepiej zająć się dosć trudną sytuacją budżetu gminy, a nie kolejną kampanią. Czekamy na spełnienie jesiennych obietnic, a tu jak wieść gminna niesie to dwie szkoły do likwidacji i próby likwidacji stołówek szkolnych już były, jak na razie odłożone. Może więcej lewicowej wrażliwości by się zdało.

00

sulejowianka 5 ~sulejowianka 5 (Gość)26.09.2011 10:59

Myślę, że wszystkie bolączki gminy Sulejów skończą się , jak nie daj Boże burmistrz dostanie się do Rządu. Usiądzie na czterech literach i weźmie się w końcu do roboty. Bo jak na razie to nic nie robi i bierze za to kupę kasy

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat