na UJK jest wykładowca z ukrainy który ma ponad 80 lat- to tragedia dla szkolnictwa. dziekan takiego trzyma a sam już powinien być na emeryturze!
Kto zatrudni studenta po UJK? Na jakie wynagrodzenie może liczyć??? Co Piotrków może temu młodemu człowiekowi zaoferować???
Aktualne władze miasta uniemożliwiają zatrudnienia absolwentów piotrkowskich uczelni np.w szkołach .Czas na zmiany.
Albo powinni te uczelnie zamknąć albo wdrożyć nowe przyszłościowe kierunki, ilu pedagogów jeszcze ta uczelnia wyprodukuje 98% z nich nie znajdzie pracy w zawodzie, studiować tylko po to by móc powiedzieć że jestem po studiach i nie ma dla mnie pracy to głupota, wydawanie niepotrzebnie pieniędzy z czego i tak nie ma pożytku
Studiowałem tam bite 5 lat i dziś tułam się po róznych pracach dorywczych. Mój kumpel skończył Polibudę w Łodzi i zbija 8 tys. miesięcznie. Żałuję, że poszedłem na humanistykę do UJK, ale mądry Polak po szkodzie. Liczby studentów mówią chyba same za siebie! po co było mi zaliczać tyle lat egzaminy i płacić za wszystko, skoro teraz jestem śmiesznym magistrem, którego wykształcenie bardziej przeszkadza, niż pomaga na ubogim rynku pracy w Piotrkowie? gdybym miał możliwosć, a nie mam bom biedak - to bym pojechał do Warszawy za chlebem. Druga strona medalu - to, że nikt nie szanuje i zdaje się nie potrzebuje magistrów filologii, polonistyki, historii, bezpieczeń. państwa...
A Macierewicz coraz głębiej odlatuje, coraz mocniej zanurza się w oparach absurdu. Tak po ludzku to żal mi tego człowieka.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!