w życiu nie byli przy żadnym pożarze (ze dwa razy może kota z drzewa zdejmowali) ale klapy się uginają od świecidełek, co jakaś rocznica na którejkolwiek wsi to kolejne wisiorki na klatę i na pagony, śmiech na sali. A co do sali to pewnie też na osp odnowiona żeby było gdzie gorzałę pić.
Mam wrażenie że okrągłe jubileusze w strażach osp obchodzi się co roku..Jak dla mnie marnowanie publicznych pieniędzy.Lepiej byłoby przeznaczyć te fundusze na straż państwową.Znają się na robocie maja odpowiedni sprzęt i przyjadą na czas
Bardzo fajna impreza strażacka. Ale dlaczego akurat wyróżnieniedla wójta. Przecież to co robi to jeden wielki PR. Gdzie nie pojedzie wszystko wszystkim obiecuje. A to co zrobił dla gminy to jego praca za którą dostaje pensję.
Ochotnicy teraz robią prawie wszystko za psp. A z czasem dotarcia do akcji też ochotnicy są pierwsi, bo zazwyczaj mają bliżej ;-)
Tan maly w krawacie z strazakami to mam rozumiec przydupas macierewicza ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!