Nie to żebym się zaraz czepiał, ale co z winem mszalnym podczas liturgii? Czy go nie będzie, ewentualnie czym zostanie zastąpione.
ciekawe czy któryś z klechów wytrzyma 100 dni bez picia wina i seksu z ministrantami
100 dni trzeźwości od płacenia na tacę i na fundusz kościelny. Wyzwanie podjęte! A nie, państwo siłą mi zabierze na to, na co nie chce płacić...
Prawdziwy Polak nie drwi z tak ważnej rocznicy.
Ale co spodziewać się po trolach?
Proponuję biskupom stopni abstynencji sexualnej i bez tacy,a ja w tym czasie nie będę pił.
W sobotę urządzam wieczór kawalerski, raczej nie podniecimy się bajaniami pana w czarnej sukience i idziemy na całość, wstępnie zapowiada się impreza na 3 dni.
Raz w życiu na spotkaniu namawiano mnie na wypicie wódki.Spróbowałam i od razu wiedziałam ,że to nie dla mnie.Nie smakowała mi, szczypała w język i w gardle.Mam 62 lata i w ogóle nie piję.Omijam szerokim łukiem pijących także piwo- nie znoszę tego zapachu.Dlatego trudno jest mi zrozumieć ludzi którzy nagminnie piją. W moim domu nie pije się alkoholu pod żadną postacią.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!