no ale te cokoły to mogliby chociaż pomalować na jakiś ciemniejszy kolor bo za chwilę będą wyglądać jak te w budynku obok.
spór o zasadność tych remontów to tylko piana. Istotne jest z godnie z zasadą z Misia, że mamy prowizję. Im drożej tym więcej dla ,,nas'.
A przy okazji, będąc kilka dni temu obejrzałem sobie latarnie na ryneczku. Nie wiem po co te gruchy tam stoją, no chyba że mają przeszkadzać pieszym. Ich wygląd to zaprzeczenie wszelkich reguł. Widocznie p. Chojniak uznał, że skoro ,,ryneczek', to muszą być lampy jak na starym mieście. Tanie nie są. W mądrych krajach pomiędzy kamienicami rozciąga się linę i na niej wiesza latarnie. Czasem zamiast słupa mocuje się pałąk do muru, co przy obecnych lampach ledowych nie stanowi problemu. W Piotrkowie stawia się gruchę pośrodku chodnika albo pół metra od muru(można sprawdzić) Przyznam, że nie widziałem w swym życiu takich rozwiązań, tylko w Piotrkowie, co mnie nie dziwi. Mieszkając z dala ucho mam wyczulone i jak tylko coś głupiego pojawia się w wiadomościach, to zawsze z Piotrkowa.
Daję 5 dni - a już pojawią sie pierwsze "RTS-y" i inne "ŁKS-y", bo banda łysych pijusów sterczy tam od rana do wieczora - widzę to z okna. Kleje, koks, alkohol, dopalacze, bójki... to porządek dzienny. Pieniądze wyrzucone w błoto - najpierw praca u podstaw
aaaaa przepraszam ta kamienica obok "na rogu" to też już była odświeżona i już widać zalania od wody w konsekwencji zielone ściany się już robią i farba się pierzy... toż to chyba zamienniki porządnych tynków albo malowanie wapnem:D:D
no chyba, że jeszcze jest przed remontem;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!