TVN Uwaga
http://uwaga.tvn.pl/58760,news,,bomba_ekologiczna,reportaz.html
za 3 lata będzie reportaż o Sulejowie ...
trzeba umieć czytać ze zrozumieniem - w oswiadczeniu jak wół stoi że tej decyzji on nie podpisał
Czyżby?
Rozporządzenie Ministra Środowiska z dnia 24 marca 2003 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących lokalizacji, budowy, eksploatacji i zamknięcia, jakim powinny odpowiadać poszczególne typy składowisk odpadów (Dz. U. Nr 61, poz. 549):
no niby tak tylko oni mówią o decyzji na zbieranie odpadów a nie na składowisko. a to juz różnica
mnie przeszkadza, mój dom graniczy z przyszłym składowiskiem i nie wiem, czy ktokolwiek chciałby mieszkać z takim sąsiedztwem. A to jest miejsce gromadzenia odpadów niebezpiecznych (rtęć, azbest i inne). Ktoś tu pisze, że to nie składowisko, a chciałbyś miec pod nosem coś takiego. Nie mówię już o turystach nad Pilica i Zalawem Sulejowskim....
dziś mówili o tym na TVN w wiadomościach, jeśli powstanie to wysypisko to stracimy jeden z bardziej atrakcyjnych rejonów, jak można robić coś takiego? kto to planuje?!
trzeba pogonic ta zasiedziala ekipe w Sulejowie i problemy tego miasta sie rozwiaza
a gdzie są posrani ekolodzy?? jak wstrzymać plany budowy farmy wiatrowej z powodu ptaków to umieli się pokazać a tu siedzą cicho chyba ktoś kopertę dał tam gdzie trzeba
Bierne spoleczenstwo to i cala ta ekipa sulejowska robi co chce. Zadluzyli miasto i teraz szukaja oszczednosci likwidujac szkoly, ograniczajac stolowki szkolne. Nazatrudniali pociotkow w urzedzie, gospodarce i szkolach i natworzyli miejsc dla swoich, a to wszystko na koszt mieszkancow. Wystarczy porownac zarobki naszych wladz to czolowka w porownaniu z innymi wojtami i burmistrzami. Nieudolnosc, nepotyzm i brak kompetencji i wyksztalcenia. BASTA
Pan burmistrz wyszkowal sobie dom w Dabrowie nad Czarna z dala od smietnika. To skladowisko opon przy wjezdzie do Sulejowa to tez bomba z opoznionym zaplonem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!