metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
BLEKI BLEKIranga30.05.2012 12:34

Starosta nie wie co podpisuje.

00

guzgu ~guzgu (Gość)30.05.2012 12:50

wielki, bardzo wielki czas by zlikwidować starostwa, które uprawiają pasożytnictwo społeczne

00

sklave sklaveranga30.05.2012 13:12

Znaczy się sam siebie skontroluje i stwierdzi czy nie popełnił błędu???
Niczym za komuny partia też podawała się samokrytyce i zawsze była gotowa do dialogu z ludem pracującym miast i wsi i słowa ludu wnikliwie analizowała.
A to że ktoś drugi Czarnobyl chce w Sulejowie stworzyć to już nie jest to takie istotne.
Kompetencji i wiedzy urzędnikom zabrakło bo te odpady wydawałoby się że nie są takie groźne.
No ale od czego są specjaliści!!!
http://sklave.manifo.com/

00

Gość ~Gość (Gość)30.05.2012 13:21

Pani Romana Borowska już zdążyła zapomnieć, że w styczniu minister Zdrojewski lub Boni przy okazji ACTA też mówili, że ludzie nie znają prawa a się burzą a potem się okazało, ze jednak ludzie mają coś do powiedzenia. Jak widać starostwo wyznaje podobną filozofię - musi uważać, żeby się w pewnym momencie nie zdziwić reakcją ludzi.

00

prosty człowiek ~prosty człowiek (Gość)30.05.2012 13:54

czy może mi ktoś to przetłumaczyć na polski bo nic z tego nie rozumiem?

00

luzik ~luzik (Gość)30.05.2012 14:14

"BLEKI" napisał(a):

Otóż, to.
Tak na poważnie, w ten sposób najłatwiej odsunąć od siebie podejrzenia, że coś tam komuś się załatwiło.
Starosta mówi: ja jestem piękny i gładki, tylko te ciołki, których przygarnąłem do urzędu są takie jakieś niegramotne (czy jakoś tam).

00

sąsiad każdego ~sąsiad każdego (Gość)30.05.2012 14:18

wbrew pozorom, Pani Romano Dąbrowska, ludzie znają prawa i wiedzą jak z nich czerpać, wystarczy przeczytać kilka punktów ustaw , chociażby ust. o odpadach czy ust. o dostępie do informacji publicznej. I jak najbardziej przesłanki co wydania decyzji odmownej są i jest ich wiele! proponuję przejechać się do Sulejowa do Kurnędza i zobaczyć jakie to piękne tereny! Park krajobrazowy, Natura 2000, tereny zagrożonych gatunków zwierząt! a nie mydlicie oczy ludziom! zganiając winę ze starosty na burmistrza, z burmistrza na starostę,cały Wydziału Rolnictwa i Ochrony Środowiska, radni jedni i drudzy! dlaczego nikt z władz nic z tym nie zrobi! a zaraz okaże się ,że to mieszkańcy podjęli ta decyzję? ludzie na stołkach ogarnijcie się! czasem zamiast władzy i pieniędzy liczy się sumienie i ludzkie sprawy! przecież te odpady są zagrożeniem dla zwierząt, gleby , dla Pilicy , którą wycieki popłyną aż do Zalewu Sulejowskiego! Cubała i Baryła razem "wydali" ten wyrok i mam nadzieję,że Samorządowe Kolegium Odwoławcze tą decyzję unieważni! za dużo ludzi się w ten protest zaangażowało ,żeby uszło to władzy na sucho!

00

an ~an (Gość)30.05.2012 14:24

do:~prosty człowiek . Wg. mnie Starosta nie wie co jadł ale boli go brzuch .Postara się wyjaśnić skąd bierze się ten ból bo zapyta żony .Wie tylko że sam osobiście jadł ale żona zrobiła potrawy.

00

z sulejowa ~z sulejowa (Gość)30.05.2012 14:28

kochany starosto wytłumacz nam dlaczego najpierw wydajesz decyzje, a później twierdzisz,że jej nie wydałeś? mam przed sobą dokument podpisany przez ciebie, w którym pozytywnie rozpatrzyłeś podanie o składowisko odpadów niebezpiecznych w Sulejowie.

00

BLEKI BLEKIranga30.05.2012 15:24

jeśli przyrównać Starostwo do Urzędu Miasta to w tym pierwszym podobnie się dzieje, administracja przerośnięta a Starosta nie wie co się dzieje - na złom blaszak!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat