metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)31.10.2018 19:17

Przesluchalem i KCH przegral debate. Jeszcze na koniec to idiotyczne pytanie od czego ma zaczac prezydenture jak wygra. To powiedzial czlowiek ktory rzadzi 12 lat

1313

gość ~gość (Gość)02.11.2018 18:18

Marlena szukam Twoich dokonań jako radnej na Google NIC tam nie ma

32

gość ~gość (Gość)02.11.2018 17:16

P.Marleno wyniki swojej pracy ?
Szukam na pani profilu fb tam tylko fotki ale efekty pracy gdzie ?
Co jako urzędnik Pani zrobila bo z debaty nic nie zrozumiałem, tylko krzyk

62

Gość x ~Gość x (Gość)02.11.2018 17:46

Czy ja dobrze rozumiem? Pani M W-G tłumaczy się i czuje zawstydzenie, że ktoś ją porównał do kosmetyczki. Tłumaczę, aby zostać kosmetyczką lub specjalistą w dziedzinie kosmetologii trzeba stale dokształcać się. Fachowcy z dziedziny kosmetologii, by należycie wykonywać swój zawód, często studiują na Uniwersytecie Medycznym,. A pani M W - G gdzie kończyła studia, że czuje się urażona przyrównaniem jej do kosmetyczki? Dla mnie każdy, niezależnie od wykształcenia, jest ważny. Trzeba być tylko zadowolony z tego co się robi, nie oczekiwać tylko

71

gość ~gość (Gość)02.11.2018 08:16

Smieszy mnie komentarze dajcie szanse kobiecie
Co to ma być? Prośba,Współczucie,Litość
Ja nie mam zamiaru eksperymentować z nie doświadczoną kandydatką

73

gość ~gość (Gość)02.11.2018 03:58

Nie da się jej słuchać...aż dziwne że ludzie wierzą w to co ona mówi...

121

gość ~gość (Gość)31.10.2018 17:26

Metoda PO i Nowoczesnej
za straszyc za krzyczeć może sie uda ale
nie w Piotrkowie
Cwaniaków wyeliminujemy przy urnie

147

normalny ~normalny (Gość)31.10.2018 11:46

Nędzne 47 komentarzy pod wpisem o "największej gwieździe w Polsce", która "osiągnęła już wszystko"... ale żal :D Pies się z kulawą nogą nie interesuje tą panią, jej obietnicami nie mającymi pokrycia w rzeczywistości i upadłą od miesięcy "karierą". W sumie sama nie wiem po co nabijam te komentarze dopisując swój... jeszcze bidula uwierzy, że kogoś obchodzi i znów przyjdzie jej do głowy stanie pod cmentarzem, na targu i pod focusem z zainteresowaniem poniżej 1osoby na godzinę.

208

gość ~gość (Gość)02.11.2018 20:29

Jest tylko jeden powód dla którego nie zagłosuję na K.CH: partactwo firmy P..K

30

Mirosław ~Mirosław (Gość)02.11.2018 17:45

Ta kobita co startuje na prezydenta to nie ma naprawdę pojęcia o niczym. W poście, który opublikowała dzisiaj o geotermii (10 raz pisze o jednym i tym samym) oczywiście nie mogłem nic odpisać, bo swoich przeciwników blokuje, to jej napiszę tu, bo wiem, że czytam. Kobieto droga, z czego ty chcesz zrobić ciepłownictwo w Piotrkowie - z geotermii? Ty masz naprawdę ludzi za idiotów? Droga Pani, były przed rokiem prowadzone badania Polskiej Akademii Nauk i geolodzy jednoznacznie wypowiedzieli się, że nie wiadomo, co tak naprawdę skrywa Piotrków i nie ma gwarancji, że mamy wystarczające pokłady wód geotermalnych nawet do ogrzania 1/4 miasta. Chce pani korzystać z wody z ujęcia w Sulejowie i Moszczenicy, która ma 30 stopni do ogrzewania domów? A gdy przyjdą 30-stopniowe mrozy i mi temperatura w mieszkaniu spadnie do zera, to wtedy za dogrzewanie energią elektryczną obciążę panią. Nie leżymy w strefach wysokiej aktywności sejsmicznych i wulkanologicznych takich jak: Islandia, Kalifornia, Japonia, gdzie takie inwestycje mają sens. Nawet na Podhalu, miejscu, gdzie jest jeszcze stosunkowo aktywna strefa geologiczna spowodowała wypiętrzaniem Tatr, udało się przyłączyć do sieci wody termalnej tysiąc domów, a i tak są problemy. Teraz załóżmy, że pozyska pani pieniądze z Funduszu Europejskiego i jak się ta akcja zakończy fiaskiem i trzeba będzie oddać pieniądze, to wtedy z czego zwrócimy? Podwyższy Pani podatki i dokona rewolucji w budżecie, że zostaniemy z takimi chodnikami i nawierzchnią drogi, jaką mamy u Pani na ulicy. MZGK musi zostać zrewolucjonizowane to fakt, wymagają tego przepisy UE, ale należy wymienić kotły i tutaj starać się pieniądze na dofinansowanie, co jest zdecydowanie bezpiecznie od takie eksperymentowania. Zapomniałem jeszcze podkreślić, że geolodzy PAN nie chcą dokonywać metody szczelinowania w Piotrkowie Trybunalskim w celu dowiercenia się do wód geotermalnych rzędu 60 stopni lub wyżej, gdyż jesteśmy blisko kopalni odkrywkowej Bełchatów, co mogłoby doprowadzić do tąpnięć. Zapewne pani nie wie, ale geolodzy jednoznacznie podkreślili, że podczas szczelinowania mogłoby dojść do powstania tzw. "zjawiska wybitej szyby", czyli powstania uskoków tektonicznych, które uwolniłyby swoją energię w postaci trzęsień ziemi. Tak stało się m.in. w Niemczech i Kalifornii, gdzie magnituda wstrząsu miała 4,6 stopnia w skali Richtera (dowód: https://www.dw.com/pl/niebezpieczna-geotermia/a-16987422). I załóżmy, że pani eksperyment kończy się katastrofą w postaci trzęsienia ziemi - w Piotrkowie Trybunalskim, który jest zupełnie asejsmicznym regionem, nawet o magnitudzie 3,0 stopnia w skali Richtera. Dziesiątkom tysięcy ludzi w mieście i okolicznych miejscowościach pękają ściany, bo konstrukcje naszych budynków są zupełnie nieprzygotowane na takie zjawiska. Wstrząsy o sile 4,5 stopnia powodują już zawalanie się domów. Pani będzie wtedy płacić za fanaberie z własnej kieszeni? A przywróci Pani życie osobom, które mogą zginąć pod gruzami domów? Po drugie nawet wymiana kotłów, piecy w gospodarstwach domowego, wprowadzenie ekologicznych autobusów niewiele da, bo jak wynika z niedawno przeprowadzonych badań zanieczyszczenie powietrza jest ogromne na całej kuli ziemskiej (emisja gazów cieplarnianych przez rozwój przemysłu). Wystarczą tylko odpowiednie warunki: brak wiatru, obecność wyżu i tzw. inwersji temperatury i mamy do czynienia z ogromnym smogiem. Dlaczego Kraków, gdzie rządzi pani Platforma jest teraz w czołówce najbardziej zanieczyszczonych miast świata? A no właśnie dlatego, że leży jakby w niecce, gdzie panują specyficzne warunki meteorologiczne i dochodzi do gromadzenia zanieczyszczeń. Droga Pani, w lecie również mamy zanieczyszczenia, ale ozonem. Aby temu przeciwdziałać choć trochę, trzeba promować zieleń w miastach, by pochłaniała związki chemiczne, a nie wszystko asfaltować, jak ma to miejsce we wspomnianym przeze mnie Krakowie, Łodzi i Warszawie. Ludzie nie są i nie będą królikami doświadczalnymi proszę Panią.

62

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat