Zaraz zaraz. Czy aby wszyscy startujacy sa z Piotrkowa? Bo mnie cos tam pachnie Moszczenicą. Przypominam że trzeba mieszkać w okręgu w ktorym się startuje, a miejsce zamieszkania to miejscowość w której sie przebywa z zamiarem stałego pobytu. To ze ktos jest tylko zameldowany w Piotrkowie nie robi wiec z nego automatycznie piotrkowianina. Ciekawe np. gdzie maja zarejestrowane auta, na jaki adres przychodzi korespondencja czy gdzie placi za np. prad czy zwłaszcza śmieci.
Po przeanalizowaniu list odczuwam niesmak. Są tam nazwiska osób bez wykształcenia, którzy nie potrafią ani pisać ani mówić po polsku, obrzydliwi, prowadzący podwójne życie, bleeee. Wiem już po co były te wszystkie akcje, protesty, demonstracje. Wykorzystano osoby niepełnosprawne, chore, aby się na Facebooku chwalić się działalnością. Najpierw powinni napisać test z prawa samorządowego, żeby udowodnić, że cokolwiek wiedzą o zarządzaniu miastem.
W sumie najbardziej zróżnicowane ma listy Tak dla Piotrkowa. Będzie ciekawe starcie ich z chojniakowymi i PiS. Reszta bez szans
Ja stawiam, że po wyborach żaden z komitetów nie uzyska większości w radzie miasta i będzie zabiegał o utworzenie koalicji. Za takim rozwiązaniem przemawia obecny skład rady miasta. Z tą różnicą, że dojdą kandydaci z Platformy, Nowoczesnej i SLD. Myślę, że nic się nie zmieni na lepsze w naszym mieście. PiS wprowadzi do rady miasta może czterech -pięciu radnych i to wszystko. A odchodzącego na emeryturę wiceprezydenta Adama Karzewnika zastąpi obecna radna Krystyna Czechowska z KWW TAK dla Piotrkowa.
Na liście prezydenta Chojniaka kierownicy miejskich jednostek (np. szkół)- czy po otrzymaniu mandatu radnego zrezygnują ze stanowiska? Czy znajdują się na listach tylko po to, żeby "zbierać głosy" a potem zrezygnować? Proponuję spytać na spotkaniach wyborczych.
Radni w Piotrkowie są po to by pozałatwiać prywate sobie i kumplom czym sie głośno chwalą na mieście że jak prezydent nie załatwiłby tej prywaty to nie zagłosuje na sesji ....
Albo bliscy mówią np. wie pan kim jest mój mąż? Jest radnym i parking przed domem ma miasto zrobić bo radnym jest itp
Żadnych programów żadnych spotkań całe cztery lata
Tylko listy nieudaczników i cwaniaków w większości - przepraszam pozytywne jednostki z mniejszości
A po wyborach i tak prezydent se większość kupi
Taka to tragifarsa te wybory
Pan Buchalski to jest z Piotrkowa ? Bo mieszkał w gminie Wola Krzysztoporska
Skoro sami źli kandydują, to kto z was komentujących sam się zgłosił jako kandydat, czy tylko frustrację leczycie tymi wpisami?
Mam nadzieję że Chojniak zostanie tylko ewentualnie radnym wtedy niewiele będzie mieć do powiedzenia a miasto odżyje :)))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!