metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
prawy ~prawy (Gość)19.01.2012 10:53

Co za wspaniałomyślni przestępcy. Ja bym im dał medal za odwagę.

00

Piotrkowianka! ~Piotrkowianka! (Gość)19.01.2012 10:55

Pobicie! Chyba zbyt mocne określenie. Skoro byli poszukiwani od 30go. to dlaczego dopiero teraz ujawniono zdjęcia z tego zdarzenia? Bez przesady.

00

Waldemar ~Waldemar (Gość)19.01.2012 11:43

Cytuję:
Warto dodać, że po publikacji zdjęć sprawców pobicia, do policji wpłynęło kilka informacji o personaliach napastników.

Myślę, że z możliwości publikacji facjat przestępców policja powinna korzystać częściej.

00

Luna ~Luna (Gość)19.01.2012 11:46

I dobrze, że ktoś im doradził żeby się sami zgłosili. Ta okoliczność może decydować o nadzwyczajnym złagodzeniu kary. Swoją drogą pięciu na jednego to trochę nie fair. Mnie tylko dziwi dlaczego pracownik stacji paliw nie powiadomił od razu policji i nie podał rysopisu napastników. po kilku miesiącach od tego incydentu będą mówili, że byli trzeźwi a pokrzywdzony był pod wpływem (o ile był) i, że to on ich zaczepiał. Ja wymierzył bym im kare ograniczenia wolności z obowiązkiem wykonywania prac społecznie użytecznych przy sprzątaniu ulic albo na wysypisku śmieci, przez 12 m-cy po 8 godzin dziennie. Nic tak nie boli jak praca za darmo i kara finansowa.
Wszelkie kary pozbawienia wolności a zwłaszcza w zawieszeniu nie przynoszą pożytku. Sprawcy robią dalej co robili tylko są bardziej ostrożni. Policja zaliczyła wykrycie sprawców i będzie premia oraz poprawę statystyki wykrywalności.

00

ooo ~ooo (Gość)19.01.2012 11:47

Pewnie znajomy policjant poradził im tak zrobić
;;;; najważniejsze że wszyscy są szczęśliwi ;;;;

00

H2O ~H2O (Gość)19.01.2012 11:50

Policja widocznie nie ma nic lepszego do roboty, a pismaki z niczego robią halo. Chłopcy się po prostu trochę poprzekomarzali i zaraz wielka afera.

"Waldemar" napisał(a):
Myślę, że z możliwości publikacji facjat przestępców policja powinna korzystać częściej.

Źle myślisz. Prawa człowieka!

00

H2O ~H2O (Gość)19.01.2012 12:00

"Luna" napisał(a):
Ja wymierzyłbym im karę ograniczenia wolności z obowiązkiem wykonywania prac społecznie użytecznych przy sprzątaniu ulic albo na wysypisku śmieci, przez 12 m-cy po 8 godzin dziennie. Nic tak nie boli jak praca za darmo i kara finansowa.

Klet widzi kwestię kary inaczej.

"klet" napisał(a):
Najlepiej pasowałoby złapać tych gówniarzy, wsadzić im w tyłek pistolet od dystrybutora i zatankować paliwa po 2-3 l i podpalić dupska.

00

Mieczysław ~Mieczysław (Gość)19.01.2012 12:17

Śmieszą mnie wypowiedzi ludzi oceniających całe zdarzenie chociaż tam nie byli i niewidzieli jak było. Jak by przeczytać uważnie artykuł powyżej:
"pomiędzy 24-letnim pokrzywdzonym, a pięcioma piotrkowianami w wieku od 19 do 23 lat doszło do słownej utarczki, która w konsekwencji przerodziła się w szarpaninę. Zdarzenie to trudno jest nazwać klasyczną bójką, w której doszło do kopnięć, uderzeń czy innych zadawanych ciosów. Była to raczej głośna wymiana zdań połączona z szarpaniem i popychaniem."
Można z tego wnioskować, że nie była to jakaś napaść wielka tylko drobne nieporozumienie a większość od razu wyciąga daleko idące wnioski nieznając tematu i opierając się jedynie na doniesieniach prasowych.
Dlatego ja nie osądzam, żadnej ze stron, a jak było wyjasni Policja bo przecież dysponują nagraniem.

00

alen. ~alen. (Gość)19.01.2012 12:45

Zgadzam się z Mieczysławem. Oceniacie nie znając sprawy!! Poza tym skoro już wydali takie ośwaidczenie, że nawet nie można nazwać tego bójką, nie mówiąc o napaści i pobiciu! to chyba coś w tym jest! A i spójrzcie na siebie, czy wam się nigdy nie zdarzyło z kimś posprzeczać czy poszarpać??? Wątpię. ALe innych to łatwo oceniać.

"ooo" napisał(a):

a może zgłosili się, w celu wyjaśnienia! i dlatego że nie zgadzali się z tym co tu o nich wypisują!

00

oponix. ~oponix. (Gość)19.01.2012 12:49

Do Luna : oczywiście jesteś najmądrzejsza a już na pewno wiesz dokładnie wiesz jak było. Śmiech.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat