zaczęło się wcześniej, bo już pod koniec lat 60. Na Słowackiego był LZS i miał favority. Polski
był jaguar, całkiem niezły. Andrzej Leper wygrywał wszystkie żelazka i budziki w powiecie. Mocny był też Różycki. Za przejazdem mieli w komórce własne rolki-samoróbki.
Szkółka Kolarska Velo Speed Triap, działająca w ramach Narodowego Programu Rozwoju Kolarstwa, od dwóch lat szkoli dzieci i młodzież z Piotrkowa Trybunalskiego i okolic, nawiązując do pięknych tradycji kolarskich w regionie. Uczestnicy piotrkowskiej szkółki systematycznie podnoszą swoje umiejętności sportowe biorąc udział w treningach, zawodach a nawet Mistrzostwach Polski Szkółek Kolarskich. Szkółka bardzo dobrze zorganizowana i prowadzona, zasługująca na wsparcie ze strony samorządu, sponsorów, mediów a przede wszystkim braci kolarskiej. Okręgowy Związek Kolarski wspiera w działaniach i czeka na mistrzów wywodzących się ze Szkółki Kolarskiej Velo Speed Triap.
A ja pamiętam jak miał czerwonego fiata 126p i jeździł na taxi.Pozdrawiam jeszcze chłopaków z klubu tych co pamiętam p.Albina p.Wiatra,Arka kitka,Szpiega,Arka Nowaka.,,Zegarmistrz,i Sproketa, innych już nie pamiętam.
pan Ireneusz nazywa się Matuszewski wspaniały człowiek pamiętam jego pomarańczowego poloneza taxi
Pozdrawiam moich trenerów p.Antoniego Rudzkiego ,p.Grzegorza Mogile i legendę kolarstwa p.Ireneusz Matusewicza trenowałem w Starcie od młodzików do juniora młodszego włącznie z takimi kolegami jak moi rówieśnicy Tomasz Kaczor,Ś.p.Jarek Bernatowicz Czarek Penderecki,Arek Bobras i moja osoba Tomasz Skrzypczyk.Bylem na trzech zgrupowaniach 2 zimowych w Gródku nad Dunajcem, Zawoi oraz jednego letniego w Nowym Targu .Bardzo miło wspominam okres trenowania w STARCIE TO NIEZAPOMNIANE CHWILE.ALE MILOSC DO ROWERU ZOSTSLA I CIAGLE JEZDZE PO LESIE NA ROWERZE MTB A PO SZOSIE NA SZOSOWCE.POZDRAWIAM WSZYSTKICH KOLARZY I MLODYCH I STARYCH.
znajomi z przed lat pan Tolek ,Irek,Stasiu,Grzesiek,i inni pamiętam te zgrupowania zimą w Gródku czy Nowym Targu jeszcze ze świętej pamięci prezesem Ziembą
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!