I co z tego?? Teraz Wałęsa i inni działacze Solidarności to zdrajcy! Prawdziwym bohaterem jest prezes Jarosław Kaczyński , który nie wiadomo co zrobił ale jest bohaterem. Reszta to zdrajcy! Tak wygląda Polska. Nic nie potrafimy tylko się kłócić. Sąsiedzi zacierają ręce jak zwykle.
Gdyby nie w tamtych latach Polak nie był papieżem to te Bolki i Lolki nic by nie zdziałały
Oj płynęły do Polski pieniądze szerokim strumieniem. Sami Amerykanie /CIA/przyznają dzisiaj ,że wpompowali wtedy w Polskę jakieś 40-50 mln dolarów ,kwota na tamte lata niesamowita. Nie zawsze docierały te pieniądze do potrzebujących. Wędrowały przez różnych pośredników nie zawsze uczciwych. Bo Amerykanie robili to nielegalnie. Do tego różne datki od osób , fundacji i organizacji prywatnych. Przez ręce KK ile pieniędzy przeszło. A dary w postaci konserw ,soków i innej żywności. A nawet alkohol. Niektóre parafie pękały od ich nadmiaru...A dzisiaj ci Panowie z pod znaku "S" żrą się jak nigdy dotąd.....
Tak jest wszędzie zawiść ,podlosc,nienawiść.Mnie najbliższy sąsiad zniszczył życie.A pomagałem przez rok finansowo bo miała długi.Zeby nie moja pomoc nie było by co do garnka włożyć.I dostałem tak po tyłku od tej osoby że szkoda gadać.
Przy obecnej władzy możemy przenieść sie w tamte czasy i będzie znowu potrzebny zryw aby wróciła normalność.
Za komuny nikt nie wierzył w super obietnice i piękny kraj ale obecnie za 500+ stał się cud mamy 13ste emerytury z pieniędzy emerytów mamy 500+ z podatków za życie oraz mamy największe zadłużenie kraju ale nasi super ekonomiści z ławki osiedlowej widzą inne liczby. Pozdrawiam i czekam aż mądry i pazerny naród wspomni słowa że z pustego się nie naleje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!