Do antysloneczko: słuchaj ten pan co w niedzielę się utopił kąpał się w Bugaju na dzikiej plaży więc nie obwiniaj ratowników wodnych że go nie ratowali.
Całkiem serio i z ogromną przyjemnością polecam wszystkim miejscowość Sielpia Wielka 63 km od piotrkowa uważam że kto był to wie ale do tego brakuje nam w piotrkowie milion lat świetlnych na słoneczku byłem w celu zobaczyć i lepiej zapomnieć ......
A wiecie, że większość tego zbiornika i terenów zielonych należy do osób prawnych, a nie do miasta?
Loret De Bugaj ! Jedna z najlepszych,najczystszych i najbardziej obleganych plaż na świecie. Czysta woda,piękne widoki,molo,którego zazdroszczą nam wszyscy.
Polecam. Tylko uprzedzam,że trzeba dużo wcześniej rezerwować terminy,ponieważ chętnych jest 7 razy więcej niż miejsc leżących! Pozdrawiam
Jestem mieszkańcem tego nieszczęsnego Miasta i wstydzę się, że tu pracuje, mieszkam i moje podatki idą na marne,ludzi którzy rządzą w tym miescie albo gubi rutyny albo głupota, my jako mieszkańcy chcemy mieć coś więcej niż tylko małą plażę to My was utrzymujemy i powinniście słuchać mieszkańców i zwracać uwagę na ich potrzeby ,tak wiem macie nas gdzieś tzn w d-upie
Wybrałem się ze znajomymi na spacer nad Bugaj w miły czerwcowy łikend, zobaczyłem to całe "dziadowstwo" i ręce opadają, bo:
- woda mocno brudna + śmierdzi, na tzw. "Słoneczku" może lepiej, ale z perspektywy brzegu wyglądało to źle,
- kiedyś był jakiś chodnk przy "tamie" i molo, teraz jest kiepsko. Brak chodnika, brak ścieżki dla rowerów, brak ławeczek, a te co się ostały budzą smutek, nie wspominając o takim luksusie jak oświetlenie. Pisząc brak chodników mam na myśli też fakt, że nie ma służby (zakładam miejskich), które wzięłyby sekator i przycieły krzaczory zarastające chodnik tu i ówdzie.
- brak organizacji ruchu samochodowego itp. (łikend był wyjątkowo ciepły więc samochody prawie parkowały plażowiczom na plecach, ogólnie samochody zdominowały krajobraz),
- sama infrastruktura (budynki, kible) Słoneczka to prowizorka. Czy nie można wybudować przyzwoitego budynku z przyzwoitym WC itp. wydzierżawić cześć na np. knajpę, gdzie będzie kawa, ciacho i lody? Chociaż te toitoje pasują do tych mizernych, krzywych lamp drogowych i do sympatycznego tła jakim są panele ochronne obwodnicy,
- zjeżdżalnia do wody - przemilczmy.
Miejsce jest fantastyczne, mogłoby być wizytówką miasta, jest natomiast wizytówką nieporadności i bylejakości . Zupełnie nieprzygotowane od strony dodatkowych usług (kawiarnia, kajaki), za to z wszędobylskimi samochodami i wędkarzami (do wędkowania nic nie mam do momentu kiedy fragmenty zdechłych ryb nie kiszą się na słońcu).
Całe to promowanie "Słoneczka" na stonach UM trochę dziwi, bo to w sumie jest zaproszenie do tego, żeby sprawdzić całe to dziadostwo w zarządzaniu.
Smutne...
są jeszcze wolne terminy na lipca jakie ceny noclegów? mam dylemat po tym artykule gdzie spędzić wakacje :(
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!