Podatek od psów zniósł Prezydent w celu poprawy odbierania zwierząt ze schroniska. Uważam że bardzo dobrze. A właściciel powinien sprzątać po swoim psie i spacer na smyczy obowiązkowo. Nie mam życzenia żeby obcy pies mnie obwąchiwał, ubrudził czy ugryzł.
A kiedy to wreszcie ustawodawca weźmie się za polityków i prezesów różnych ugrupowań partyjnych, za puszczanie bez "smyczy" i "kagańców" swoich podwładnych członków, jak również za nich samych i zacznie słono karać finansowo i karnie. Jakże często swoimi odgłosami drażnią i szczują innych ludzi. Problem jest jednak nierozwiązywalny, ponieważ sam ustawodawca bierze w tym procederze czynny udział.
Straż miejska niech się zajmie zulami przy kwadracie a nie psy ganiac, chyba że zmienili profesje i niech bazwe zmienia na hycel.Psy załatwiają się na trawę a z tego co wiem po niej się nie chodzi piotrkowscy wdeptywacze w gówno. Skoro na być taki policyjny ten kraj to proszę karać osoby pałace w miejscach publicznych panowie strażnicy miejscy a nie szukacie zalatania spuścizny za 500+ dla biedy.
Współczuję takim psom w blokach mieszkać.Cały dzień w klitce 50m.Paranoja.Szkoda tych psów,nawet sobie nie pobiegają.
I bardzo dobrze. W końcu nauczą się że pies jest tylko psem. Każdy właściciel mówi że nie gryzie i spokojny. No już też tak słyszałam a żeby miałam wbite....
przepisy nie jasno mówią co znaczy "należyte środki ostrożności" ale przepisy nie mówią również że każdy właściciel psa to skończony deb*l do którego nic nie dociera.
do mandatów to są pierwsi ,ale Przepraszam bardzo, gdzie w Piotrkowie jest wybieg dla psów?
A ja nie mam życzenia żeby pod nogami plątały mi się dzieci z rowerkami albo hulajnogami. Obowiązkowo dzieci na spacerze za rękę z rodzicem
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!