Brudasyz tych sprzedających i tyle. Jeszcze 2 zlote nie chca opuścić na skarpety
świnie po sobie sprzątać nawet nie potrafią.... to samo na targowej jest , w domu pewnie to samo mają , moim zdaniem stoiska które po sobie zostawiają taki bałagan nie powinny być już wiecej wpuszczane na plac!!
Dziś ten syf rozciągał się w kierunku zachodnim aż do "Piomy".
To kolejny przykład nieudaczności Pobożnego, który nie potrafi albo nie chce zrobić z tym porządku.
Tragedia i armageddon. Ciekawy jestem, jakby u was na podwórkach taki burdel zrobić czy nie bylibyście zdenerwowani. Wiejskie bydło przyjedzie rano na targ i syfu narobi.
A może trzeba dotrzeć do osób, które sprzedały taki ładny stadion i halę sportową wraz z basenami na otwartym powietrzu i ukarać ich za ten ludzki wysiłek włożony w budowę?
Czy to niedzielne popołudnie było wyjątkowe? Czy w inne niedzielne popołudnia ma takowa sytuacja również miejsce? Trzeba koniecznie to uściślić i podwyższyć opłaty za śmieci do 20 zł od osoby za nieposegregowane, wtedy na pewno sytuacja się nie powtórzy.
Należy jeszcze dodam, winnych śledzić, podsłuchiwać i umorzyć postępowanie.
...ale czy w ten dzień wielkiego święta polskiej demokracji, wyborów prezydenckich, idąc ulicą Dmowskiego do lokalu wyborczego, znowuż będę zmuszony grzęznąć w tonach śmieci z bazaru?
Bo 10 maja ktoś dał straszliwą plamę. Jeżeli zawiodły służby Ptaka, to rozniesione po okolicy śmieci powinno uprzątnąć w zastępstwie we własnym zakresie miasto i wystawić mu za to fakturę. Zresztą, bałagan po handlowych niedzielach, to tutaj constans i prawdziwa zmora mieszkańców, ale czy tak dalej być musi?
Jak pamięcią sięgam, to ja tylko dwa razy widziałem Piotrków posprzątany, czysty i zadbany. Raz, kiedy miasto do ostatnich w PRL-u centralnych dożynek przygotowywał prezydent Antoni Sokalski. I choć nie było ono jakoś specjalnie mniejsze, to ten komuch - sam widywałem - zaglądał w każdą dziurę, osobiście wytykając nawet drobne uchybienia. Na piechotę to robił!
Ale żeby nie gloryfikować słusznie czy niesłusznie minionego systemu, to z dziejów nowożytnych wspomnę jeszcze o tym krótkim czasie, kiedy to całkiem niedawno, przez niecały rok, Piotrków sprzątała firma - nazwę ją X - którą to trzyma za twarz Witold Maćkowiak, a że prezydent Chojniak na jej dyrektora generalnego patrzy krzywo, więc śmieci fruwają!
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/bez-sciemniania-a-posprzatanie-na-glosowanie,3396572,art,t,id,tm.html
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!