Jeżeli produkowali sami chemię dobrej jakości to tylko pochwalić, pomóc założyć tym ludziom legalną działalność i robić konkurencję dla Niemiec.
Panstwo,czyli najwieksza organizacja przestepcza nie lubi konkurencji.I ta mafia wymuszajac haracze np.abonament rtv,dziala w "swietle prawa".
Bandyci zarobili milion ,a karb państwa stracił 34 miliony skąd te wyliczenia.Komisje Antka powołać i badać.Ludzie przynajmniej mieli taniej a tak będą znów kupe kasy wydawać.
Tzn. że ta dobra chemia z Niemiec nie była tak dobra jak chodziły legendy?
Może służby zainteresowaly by się tajemniczym producentem/dystrybutorem szkieł do lamp naftowych.
Cena detaliczna w sklepie to 67 zł.
Skąd taka cena ?
Pytanie to zadaję na ePiotrkow, bo wiem, że piszę do wielu absolwentów TPS-u, którzy potrafią wycenić takie dzieło.
Koszt 40 cm rurki ze szkła sodowego+koszt podgrzania i wymuchania banki+inne koszty+transort,dystrybucja i marża handlowa to jakieś 10÷15 zł.
Tak wiem, to jest towar "niechodliwy ", ale bez przesady.
Jak kacap najechał na Ukrainę i straszono nas przerwami w dopływach prądu, sam w domu zrobiłem sobie takie szkła bo w sklepach nie było a wojsko sprzedawało po 300 sztuk.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!