Tytuł artykułu jest mylący. Oni podrabiali. Z włąsną marką nie mieliby szansy. Tak by ich gnębili, że tylko długi by zostały.
Ma to coś wspólnego z tymi worami na ul. Scaleniowej? Haw du ju tink?
Może służby zainteresowaly by się tajemniczym producentem/dystrybutorem szkieł do lamp naftowych.
Cena detaliczna w sklepie to 67 zł.
Skąd taka cena ?
Pytanie to zadaję na ePiotrkow, bo wiem, że piszę do wielu absolwentów TPS-u, którzy potrafią wycenić takie dzieło.
Koszt 40 cm rurki ze szkła sodowego+koszt podgrzania i wymuchania banki+inne koszty+transort,dystrybucja i marża handlowa to jakieś 10÷15 zł.
Tak wiem, to jest towar "niechodliwy ", ale bez przesady.
Jak kacap najechał na Ukrainę i straszono nas przerwami w dopływach prądu, sam w domu zrobiłem sobie takie szkła bo w sklepach nie było a wojsko sprzedawało po 300 sztuk.
Tzn. że ta dobra chemia z Niemiec nie była tak dobra jak chodziły legendy?
Bandyci zarobili milion ,a karb państwa stracił 34 miliony skąd te wyliczenia.Komisje Antka powołać i badać.Ludzie przynajmniej mieli taniej a tak będą znów kupe kasy wydawać.
Panstwo,czyli najwieksza organizacja przestepcza nie lubi konkurencji.I ta mafia wymuszajac haracze np.abonament rtv,dziala w "swietle prawa".
Jeżeli produkowali sami chemię dobrej jakości to tylko pochwalić, pomóc założyć tym ludziom legalną działalność i robić konkurencję dla Niemiec.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!