metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Antycyponek ~Antycyponek (Gość)06.06.2011 09:15

Sezon to chyba zaczyna się wtedy, kiedy pogoda i ludzka chęć spędzenia czasu nad wodą sprzyja temu, a nie wtedy kiedy rozkaże jakiś urzędnik??? Jest lato, są upały, i sezon SIĘ JUŻ ROZPOCZĄŁ, jakby ktoś nie zauważył. Na razie jednak na Słoneczku nie ma nawet KOSZA na śmieci, że nie wspomnę o jakiejkolwiek innej infrastrukturze. Wstyd, obciach dla Piotrkowa. Powiem więcej - skandal! Chcecie urzędowo decydować o tym, od jakiej daty ludzie mają korzystać z lata, słońca i zaspokajać swoje potrzeby związane z wypoczynkiem nad wodą???? Np. wyrzucić papierek?

00

P51 ~P51 (Gość)06.06.2011 14:18

"lo-la" napisał(a):
Ledwo weszłam w ten kostium kupiony w od ruskich. Ale udało się. Zrobiłam kawy do termosu, ugotowałam kopę jaj na twardo,ogórki zielone wymyłam/trza uważać, bo w dzienniku mówili że jakieś coś tam/, parówki grube zapakowałam w gazetę ,do koszyka zapakowałam to wszystko i w busa. Po godzinie dotarłam na Słoneczko. Kurczę ,inny świat. Piasek jak w Zlotych Piaskach, rybki kolorowe pływają jak w Hurghadzie. Widziałam to wszystko w telewizjii. A teraz prawie tam jestem. Kocyk zaraz wyjmę ,nasmaruję olejem samochodowym,zużytym, i poopalam się. Ale koleżanki z roboty będą zazdrościc.Ale będą się dopytywać. A z kim , a gdzie ?
Jutro też przyjadę,jest tutaj bosko. Ta bryza od wody, ten szum knieji, mewy kołyszące się w powietrzu, błoga cisza,kulturalni ludzie obok,piją tylko dobrą wódkę i kiszonymi pdgryzają...hi,hi nawet poczęstowali. Spróbowała ja.

Brawo!
Kwintesencja mentalności ludzi tam "wypoczywających".
Bo czy można nazwać wypoczynkiem : gnieżdżenie się tłumu ludzi kocyk w kocyk, w ciągłym wrzasku dzieciarni,smrodzie spalin "bryk młodzieży wiejskiej" i innych skuterków, w ujadaniu przyprowadzonych psów, kurzu podnoszonego wiatrem z okolicznego klepiska zwanego "boiskiem" i "parkingiem",smrodzie palonych papierosków,wysłuchiwanie wulgarnych komantarzy "męskiej" publiczności...?
Moim zdaniem nie można.
Czyba,że jest się osobnikiem,który potrafi się cieszyć powyższymi warunkami ;P

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat