Codziennie jeżdżę ta ulica , ale to co teraz zrobili z tą ulica to zgroza. Chodniki jak dla tłumów ludzi i po co to? Nie lepiej zrobić szerszą ulicę dla samochodów? Samochodów przybywa a ludzi spacerujących Śląską, raczej nie.
remonty chyba robia po to zeby usprawnic ruch no a w tym przypadku zeby spowolnic-paranoja
Mam zastrzeżenia jeśli chodzi o projekt.Przechodząc po opadach deszczu czy po roztopach ulica Wiślana zawsze jest zalana wodą i idąc z dziećmi czy samemu niejednokrotnie zostałem ochlapany przez samochody.Ponieważ jest to bardzo duże rozlewisko nie ma gdzie uciekać.Po drugiej stronie nie ma chodnika /dlaczego?/.Zapomniano i nie zrobiono żadnej kratki ściekowej mimo że było tam kopane.Mam zastrzeżenia co do rekultywacji placyku przy ul.Wiślanej i Śląskiej.Część ładnie zagrabiono,a na części zrobiono klepisko / o posianiu trawy już nie wspominam/..W trakcie prac składowano tam wydobytą z wykopów ziemię, póżniej stawiano tam swoje samochody i tak pozostawiono .Zapomniano również o uzupełnieniu wyrwanych przez ciężki sprzęt krawężników i uprzątnięciu śmieci i kawałków betonu z tego zielonego trawnika.Może któryś z urzędników w końcu to zobaczy,a nie siedzi cały czas za biurkiem.
A były takie przypadki? To może niech Jarosław B. utnie sobie ptaka, żeby ograniczyć chęć zgwałcenia jakiejś koleżanki z pracy.
Jak to czemu takie szeroki chodnik? Kościół w pobliżu. Żenada. Dwie MZK mijają się na lusterka :(
Tylko w Polsce takie dziwy i dziwi mnie ten fakt bo normy unijne to szerokośc jezdni 6 metrów.Wszystko widocznie w ramach oszczędności widocznie jednak urzędnicy zapomnieli ,że czasy zaprzegów konnych juz mineły
No proszę i mamy nowy deptak ................ tłumy spacerowiczów, chodniki po dwóch stronach jezdni i tłum spieszących mieszkańców ............. a ilu ? ! ? ! ? 50 pieszych na godzinę a może 100 i to w godzinach szczytu. Szerokie chodniki to szansa nie spokojny spacer ................. i co dalej ................
Dokładnie tak. Dobrze ze juz niedługo zmiana w radzie miasta to się wezmą za prezydenckie służby.
Tak ma zawsze racje Pan Byczyński- ten człowiek nie zna sie na drogach , kto Go tam trzyma/na klika nie zna granic!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!