Niedawno byłem świadkiem korka na ul. 3go maja. Ta ulica jest podobnej szerokości co Śląska. Korek wynikał z jakiś prac przy studzience na ulicy i dotyczył całej ulicy od Kopernika do ronda koło parku. Więc projektanci ulic w Piotrkowie: puknijcie się w czoła ! Projektujecie idiotyczne ulice ! Wszystko jest dobrze, dopóki coś nie zatarasuje ulicy: remont, awaria samochodu czy podobna sytuacja. A chęć wyprzedzania na trzeciego ( np. roweru) można zahamować innymi sposobami a nie zwężeniem ulicy.
Co najepsze to ulice zwezono na czesc chodnika po stronie kosciola zeby proboszcz mial wiecej miejsca na procesje! I to sa wlasnie rzady PISu. Splacaja dlug za kampanie
Czy wąska... zobaczymy w praktyce. Natomiast głupotą jest brak parkingu oraz drogi dla rowerów z prawdziwego zdarzenia. Jakie miasto taka modernizacja.
Zlikwidowali kolejkę wąskotorową, a robią ulice wąskojezdniowe. Gdzieś tam telepie się to zamiłowanie do wąskości w umysłach o wąskich horyzontach myślowych. Teraz za to po chodnikach będą się piesi wyprzedzać na trzeciego, na czwartego, na piątego... szóstego samochód zahaczy lusterkiem. ;)
Na Śląskiej nigdy nie było tłumu pieszych więc nie rozumiem po co taki szeroki chodnik? Dlaczego nie zrobiono w takim razie ścieżki rowerowej?
Właśnie jechałem Śląską. Nie da się nawet rowerzystów wyprzedzić.... Ale sie zgadza, chciałem wyprzedzić na trzeciego :-)
nie będą wymijać się na trzeciego. Ale powód wymyślili że można ze śmiechu paść :P
Jak gdzie tam wyprzedzać. Ah ten nasz chory system.
Taki odcinek drogi zepsuć. Współczuję kierowcą aut ciężarowych i MZK teraz się na milimetry będą mijać.
do Gościa - ścieżki rowerowej nie zrobili bo wg urzędników ludzie mają tam spacerować a nie pałętać się na rowerach
Jak znaczne poszerzenie chodników z kostki brukowej wpłynęło na koszt inwestycji? Może o to chodzi
Bąkiewicz,idź się lecz!!!!!!!!!! i poszukaj sobie pracy u siebie w Sulejowie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!