ASF-Najwięcej rozprzestrzenia się chyba dzięki myśliwym,słyszałam że rozpruwaja dziki na czyiś polach od razu po zabiciu. W lato gdzie było gorąco ( mówią na to ochłapy) tak dokarmiają Liski i inne zwierzęta po 2 dniach w upale jest smród od wnętrzności dzika...
Jak będziesz posprzątane wykoszone to nie będą na otwartym terenie trochę pracy i po kłopocie
Po co zgłaszać do straży miejskiej, że widziałem lisa. Odpowiedź p. Hofmana może być tylko jedna: należy unikać kontaktu z nimi, a poza tym po "pieskach" należy sprzątać !!!
W dzielnicach blisko centrum Londynu są lisy, byłem i widziałem na własne oczy, nawet zrobiłem zdjęcia. One tam żerują na różnych odpadkach, mają nory w zapuszczonych, zachwaszczonych miejscach. Wytłumaczenie jest proste, lisy, szczury i myszy są tam gdzie jest brud, bałagan i odpadki żywnościowe. Zróbcie porządki na Kostromskiej i problem lisów przestanie istnieć.
No tak. Mediom polecieli zgłosić, po co służbom. Pewnie myśliwi się teraz nimi zajmą, w końcu są w swym miłosierdziu je zabija, albo sobie psy na nich poszkola.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!