Całość pomysłu najlepiej opisuje stary dowcip. Pożycz mi stówę, teraz daj mi pięć dych a drugie pięć dych będziesz mi wisiał. Wedle tego wzoru samorządy wyjdą na tych dotacjach w ramach Polskiego prawie Ładu.
Ja nie wiem czy w Piotrkowie Trybunalskim powinna być ul. Roosevelta przecież on w Jałcie oddał Polskę w łapy ZSRR.
23 miliardy złotych dla samorządów... Ślicznie, ale to wierzchołek góry lodowej. A pod wodą... okazuje się, że sami się na to składamy: większe podatki od gruntów, rosnąca opłata środowiskowa za śmieci, dodruk pieniądza, inflacja, wysokie ceny paliw, bo nikt nie zamierza obniżyć akcyzy, podatek cukrowy, handel emisjami CO2, żenująco niskie oprocentowanie lokat w bankach... W skrócie rząd cacy, bo daje, a samorządy i przedsiębiorcy bleee, bo zabierają.
I samorządy jeszcze bardziej będą się zadłużać. A ceny robót budowlanych poszybują.
Ta droga mogła być już wyremontowana w 2017 gdy powiat wspólnie z wójtem Romanem Drozdkiem chcieli wyremontować ją aż do ul 3 maja ale pan prezydent nie był zainteresowany a teraz my mieszkancy gm wola bedziemy musieli mierzyć się z trudnościami w drodze do pracy.
Brawo dla Pana Wójta Gminy Aleksandrów. To jest gospodarz! W naszej gminie Sulejów kładka ważna , basen, pogłębianie Pilicy a wodę pijemy z rur azbestowych. Wszystko jest potrzebne , ale zdrowie ludzkie bezcenne. Szkoda Panie Burmistrzu, że tego Pan nie widzi...
To się zacznie lament,bo korki,bo latem,bo czemu nie inną ulicę
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!