23 miliardy złotych dla samorządów... Ślicznie, ale to wierzchołek góry lodowej. A pod wodą... okazuje się, że sami się na to składamy: większe podatki od gruntów, rosnąca opłata środowiskowa za śmieci, dodruk pieniądza, inflacja, wysokie ceny paliw, bo nikt nie zamierza obniżyć akcyzy, podatek cukrowy, handel emisjami CO2, żenująco niskie oprocentowanie lokat w bankach... W skrócie rząd cacy, bo daje, a samorządy i przedsiębiorcy bleee, bo zabierają.
Ja nie wiem czy w Piotrkowie Trybunalskim powinna być ul. Roosevelta przecież on w Jałcie oddał Polskę w łapy ZSRR.
Całość pomysłu najlepiej opisuje stary dowcip. Pożycz mi stówę, teraz daj mi pięć dych a drugie pięć dych będziesz mi wisiał. Wedle tego wzoru samorządy wyjdą na tych dotacjach w ramach Polskiego prawie Ładu.
Dlaczego na tej ulicy o 6 rano jedzie tysiące śmieciarek?
Czyli mam rozumieć
, że S12 obwodnicy Piotrkowa Trybunalskiego i Sulejowa nie będzie? To może chociaż do Przygłowa wybudować drugą jezdnię co poprawi i usprawni ruch!
Szkoda, że nie wszystkie gminy przemyślały inwestycje. Niektóre projekty to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!