Prawdziwych też już nie ma. Kilka lat temu pokazali na co ich stać
miała pewnie uciułane na pochówek, bo ten za darmo nie jest, a że są to ludzie z założenia naiwni, to dają się oszukać. Co nie oznacza, że należy ich okradać.
Zaraz zaraz... przecież ciagle się słyszy jacy to emeryci biedni i na chleb nie mają??
To się nigdy nie skończy, dopóki stare, naiwne pokolenie nie wymrze. Wszelkie ostrzeżenia policji, księży w kościele, w radio i telewizji nie pomogą, bo do tych ludzi nie docierają. Ja też jestem stara i zdaje sobie sprawę z tego, że niebawem odejdę z tego świata, ale dziwię się bardzo moim rówieśnicom i rówieśnikom, że są aż tak naiwni,że dają się nabrać tym złodziejom. Padają tu nieraz pytania skąd
emeryci, którzy powinni być biedni mają tyle pieniędzy.Ja też się zastanawiam nad tym zjawiskiem, bo skoro oni dysponują takimi kwotami liczonymi w dziesiątkach tysięcy polskich złotówek, to powinni nie ciułać w swoich mieszkaniach, lecz przekazać te pieniądze komuś z kręgu swej rodziny lub komuś zaufanemu. Skoro jednak tego nie czynią i gromadzą te złotówki nie wiadomo dla kogo, to okazuje się, że dla złodziei. Dlatego też wcale mi tych ludzi nie żal, bo całe dotychczasowe życie nie nauczyło ich rozumu. Uczą ich dopiero złodzieje. Wtedy to dopiero budzą się z rękami w nocniku.
ukręcić łeb takiemu to mało ale w TV Republika nie ostrzegają przed takimi nygusami
Głupich to mi nie żal. Trąbią o tym wszędzie od 10 lat, a i tak ktoś się daje zrobić w balona...
z niektórych komentarzy można wywnioskować, że cieszycie się że ktoś perfidnie oszukał bezbronną osobę. Czyli złodziejstwo ma Wasze przyzwolenie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!