metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ziutek ~Ziutek (Gość)05.11.2010 09:07

"mini19103" napisał(a):
Masz rację ,na pewno jest lepsze niż poprzednie.
Dziwi mnie ten podarunek jedna ocieplana buda,ciekawe dla kogo:))

Jasne jest że warunki techniczne w schronisku znacznie się poprawiły. Należy tylko pamiętać że "komfort" życia zwierząt w tym schronisku zależy głównie od pracowników - stare schronisko wyglądało jak wyglądało. Na chwilę obecną już jest przepełnienie ponieważ schronisko powstało na liczbę 250 psów a przebywa tam ich 300. Rozumiem że schronisko stara się przyjmować wszystkie schroniska, ale przy planach budowy nowego schroniska można było uwzględnić większą liczbę boksów dla psów. Jest dużo zieleni, więc miejsce na wybudowanie dodatkowego pawilonu na pewno by się znalazło - nie wiem czy tutaj podczas planów nowego schroniska, jego kierownictwo \ pracownicy mieli możliwość uwag, chodź podejrzewam że tak.
Miejmy nadzieje że aktualne schronisko pozostanie ze standardami takimi jakie są, utrzymanie porządku w dużo bardziej nowocześniejszym schronisku jest też trudniejsze. Nie muszę chyba nikomu przypominać jaki fetor panował w poprzednim schronisku.

00

Ania ~Ania (Gość)05.11.2010 09:35

ta "jedna ocieplana buda" to i tak wiecej niz wy daliscie dla tych zwiarzakow. i dziwne jest wlasnie to ze sami krytykanci sie tu znajduja a nic nic nie robia

00

Zenek ~Zenek (Gość)05.11.2010 11:36

"obserwator" napisał(a):
Wiecie co nie jestem z Piotrkowa ale bliskie są mi zwierzęta czytam te poprzednie komentarze i coś mnie trafia.

Jak nie jesteś z Piotrkowa to się nie wypowiadaj.

00

Barbara Kuberska ~Barbara Kuberska (Gość)05.11.2010 11:40

"Ania" napisał(a):
ta "jedna ocieplana buda" to i tak wiecej niz wy daliscie dla tych zwiarzakow. i dziwne jest wlasnie to ze sami krytykanci sie tu znajduja a nic nic nie robia

A ty co dałaś?

00

wyborcaPT ~wyborcaPT (Gość)05.11.2010 11:49

"Ania" napisał(a):
z mazurem to juz inna historia, gdzy w odroznienieniu od piotrkowskiej rady miasta, sejmik woj. nie ma ze schroniskiem nic wspolnego

Marek Mazur, kandydat na prezydenta, przekazał na ręce Grażyny Fałek, prezes piotrkowskiego Towarzystwa Opieki na Zwierzętami, karmę dla psów i kotów.
www.marek.mazur.pl

00

pretendent ~pretendent (Gość)05.11.2010 11:57

"Ziutek" napisał(a):
Jasne jest że warunki techniczne w schronisku znacznie się poprawiły.

Pocałujcie teraz wszyscy Chojniaka w 4 litery i jeszcze postawcie mu pomnik obok tego schroniska bo według waszych wpisów łaskę zrobił że je wybudowano. A czy dołożył z własnych pieniędzy chociaż 1 grosz? To był jego psi obowiązek. A wkrótce może się okazać, że wykonawca będzie usuwał usterki. Dlatego nie ma się z czego cieszyć a winni niedbalstwa i niedopełnienia obowiązków służbowych (nadzoru) powinni zostać ukarani z art. 231 kk.

00

zwierzę nie jest rzeczą ~zwierzę nie jest rzeczą (Gość)05.11.2010 12:04

"wyborcaPT" napisał(a):
Marek Mazur, kandydat na prezydenta, przekazał na ręce Grażyny Fałek, prezes piotrkowskiego Towarzystwa Opieki na Zwierzętami, karmę dla psów i kotów.
www.marek.mazur.pl

"wyborcaPT" napisał(a):
www.marek.mazur.pl

A o tych którzy przekazują 1% swojego podatku na schronisko to się nie tutaj mówi i nie pisze. Zapytajcie Mazura, Chojniaka, Czaplę, Dziemdziorę, Czajkę, Skibicką, Ziółkowską, Brylskiego i pozostałych uczestników igrzysk w schronisku w dniu 3.11.2010 czy ze swojego podatku dali 1% na schronisko? Obawiam się, że nie. A zresztą wy i tak macie swoje zdanie na ten temat chwaląc Chojniaka.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)05.11.2010 12:25

"pretendent-" napisał(a):
Pocałujcie teraz wszyscy Chojniaka w 4 litery i jeszcze postawcie mu pomnik obok tego schroniska bo według waszych wpisów łaskę zrobił że je wybudowano. A czy dołożył z własnych pieniędzy chociaż 1 grosz? To był jego psi obowiązek. A wkrótce może się okazać, że wykonawca będzie usuwał usterki. Dlatego nie ma się z czego cieszyć a winni niedbalstwa i niedopełnienia obowiązków służbowych (nadzoru) powinni zostać ukarani z art. 231 kk.

Nie rozumiem dlaczego cytujesz fragment mojej wypowiedzi. Ja wypowiadam się na temat zwierząt i spraw z nimi związanych nie wdaje sie w sprawy polityczne. Moja wypowiedź nie nawiązuje do tego czy którykolwiek z kandydatów na prezydenta zrobił łaskę czy nie, tą kwestie każdy będzie mógł uwzględnić w głosowaniu na kandydatów w wyborach.
Nie zmienia to faktu że nowe schronisko teoretycznie jest bardzo dobre. A jak to będzie praktycznie sie okaże. Tak jak wcześniej pisałem, część techniczna tego obiektu to jedno, a część obsługi i to jak będzie ono prowadzone to drugie.

Komentarz był edytowany przez autora: 05.11.2010 12:26

00

pretendent ~pretendent (Gość)05.11.2010 12:39

"Ziutek" napisał(a):
Nie zmienia to faktu że nowe schronisko teoretycznie jest bardzo dobre. A jak to będzie praktycznie sie okaże. Tak jak wcześniej pisałem, część techniczna tego obiektu to jedno, a część obsługi i to jak będzie ono prowadzone to drugie.

Inaczej mówiąc: Z braku laku dobry kit!? Umywalki i instalacja wod-kan na zewnątrz budynków boksów to według ciebie jest O.K.?

00

marianna ~marianna (Gość)05.11.2010 13:45

Akurat Chojniak to do mysiej dziury w czasie otwierania schroniska powinien się schować przez partacki nadzór nad budową. Ale przed wstęgą się wypiął.
Dziemdziora miał aparat i pstrykał fotki oraz częstował pieski cukierkami miętowymi.
Co się tyczy Mazura, to przyniósł on psom i kotom karmę.
Pani prezes przy panu prezydencie aż kolana miała miękkie z wdzięczności, nie rozumiejąc, że zrobić w ogóle schronisko dla psów to jego psi obowiązek, i to bez 7-miesięcznego opóźnienia i totalnej fuszerki budowlanej.
Teraz 21.XI. prawie 400 zwierzaków plus personel zjawią się w obwodowej komisji wyborczej zagłosować na swego zbawcę Chojniaka. To kupa głosów!
A do tej sfory psów to jeszcze po drodze do lokalu wyborczego dołączy ze 100 wałęsających się i bezdomnych psów, łącząc się solidarnie i z wdzięczności dla Pana.
To wtedy dopiero będzie kupa.
Kupa głosów będzie jeszcze o wiele większa, bo do lokalu z wdzięczności i ze ściśniętym ze wzruszenia przełykiem tą szlachetnością Pana pobiegną zagłosować truchcikiem wszystkie Pańcie pieseczków i wszyscy Pańciowie pieseczków, a jest tego jak się szacuje około 8-9 tysięcy czworonożnych!!!
Chojniak wygraną ma w kieszeni!
Spierniczył robotę (żeby tylko tą!), ale i tak lud wybierze go na drugą, równie udaną kadencję!
Już teraz może on swobodnie odetchnąć, wybory to zwykła formalność, zasiąść w fotelu i zacząć się zastanawiać, co by tu teraz w drugiej kadencji spierniczyć! A możliwości jest bez liku!
http://tiny.pl/hw96j

Komentarz był edytowany przez autora: 05.11.2010 13:49

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat