A kiedy będzie sanitarny odstrzał myśliwych i innych tego typu pasożytów?
Stawiajcie wiecej swiniarni a w herbie Piotrkowa świnski ryjek. Powiat piotrkowski juz sie tylko z jednym ludziom kojarzy. Ja wiem ze z tego jest szmal ale bez przesady, chyba sa jakies granice zdrowego rozsadku.
kilka dni temu w radiowej jedynce był wywiad z takim kretynem z ministerstwa, który twierdził, że należy zabić wszystkie dziki w całej Polsce i że oni to zrobią. No to pewnie już zaczęli !
Są kary za wylewanie gnojowicy.
Trzeba orać po wylewanie gnojowicy.
Jak nie oraja trza się dowiedzieć kto wylewał gnojowicę
Do ochrony środowiska zadzwoń podaj kto?
Oni dzwonią do tego co wylewa gnojowicę.
Przyjedzie zaorac .
Jak nie zaora 5 tys grzywny dostanie.
Jak są takie miliony z hodowli świń to czemu madrale nie założą gospodarstwa i choduja świnie tylko bredza na portalu a wasze odchody to gdzie są wylewane do rzek a kompost rolnikom wciskany ze to nawóz na pola. Kto żywi miasto jak nie rolnik w innym przypadku trawe byście skubali w maju zamiast grilla
Smród z gnojowicy z oprzezowa zalewa Piotrków grze ochrona środowiska ponoć wolno wylewać gnojowicę tylko w jakimś sterzeniu i orać po wylaniu.
Oczywiście za ostrzałem są biedni hodowcy trzody chlewnej, którzy zarabiają duże miliony. Sami polują i przynoszą chorobę do swoich zagród a potem jeszcze chcą odszkodowania jak im prosiak zdechnie. Jak zaczniecie budować przydomowe oczyszczalnie ścieków, grodzić się to nie będziecie mieli i dzików i chorób. I przestańcie narzekać jak wam źle i ile milionów tracicie. Najlepiej wszystko wybić i zostaniecie tylko "Wy" biedni hodowcy trzody chlewnej.
Schabowy smakuje, ale jeszcze lepiej gdy przyrządzony ze świnki wyhodowanej z niewielkiego gospodarstwa na wsi w Polsce. Kupujmy to co Polskie, bo to zdrowe, nie to co z wielkopowierzchniowych tuczarni duńskich holenderskich czy niemieckich.
Nie długo będziemy oglądać filmy i zdjęcia tych dzikich zwierząt.!
Może chodowcy wypuszczą teraz swoje świnki do lasu.?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!