jestem w podobnej sytuacji co pan sowa. prowadze dzialalnosc od niedawna ale skladki place od ponad 20 lat i rowniez jak mi przyjdzie isc na emeryture to bede mial grosze ...co jest z tym panstwem??a wy ile bedziecie miec? pewnie tez niewiele
Witam wszystkich:Ja walczyłem z zusem o rente w sądzie i tak mi nie przyznano a choruje od dłuższego czasu choruje na padaczke i nic z tego nie mam. Ale zaczołem pracować trudno znajść było mi prace.Po prostu z zusem w sądzie sie nie wygra.
W związku z tym trzeba zacząć od zmiany sposobu myślenia.
Jeśli nie starcza zarobków, to warto rozważyć zmiany w tym zakresie, dopóki jest się atrakcyjnym dla rynku pracy. W wieku 60 lat, gdy będziemy w tym samym miejscu, to nadal będzie za mało pieniędzy na życie, a już będzie za późno, by odłożyć na starość, a starość jest tym, co nas spotka na pewno. Dalece naiwnym byłoby podejście do tego problemu z przekonaniem, że ZUS i państwo zapewni nam przyszłość, bo tak się nie stanie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!