metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pracujacy ~pracujacy (Gość)14.05.2013 06:32

jestem w podobnej sytuacji co pan sowa. prowadze dzialalnosc od niedawna ale skladki place od ponad 20 lat i rowniez jak mi przyjdzie isc na emeryture to bede mial grosze ...co jest z tym panstwem??a wy ile bedziecie miec? pewnie tez niewiele

00

CREMON ~CREMON (Gość)15.05.2013 07:30

Witam wszystkich:Ja walczyłem z zusem o rente w sądzie i tak mi nie przyznano a choruje od dłuższego czasu choruje na padaczke i nic z tego nie mam. Ale zaczołem pracować trudno znajść było mi prace.Po prostu z zusem w sądzie sie nie wygra.

00

Drugi po prezesie ~Drugi po prezesie (Gość)15.05.2013 11:50

"Al-Bundy" napisał(a):
Ale co większość ma oszczędzać, jak ledwo koniec z końcem wiąże i musi niekiedy żyć bardzo skromnie?

W związku z tym trzeba zacząć od zmiany sposobu myślenia.
Jeśli nie starcza zarobków, to warto rozważyć zmiany w tym zakresie, dopóki jest się atrakcyjnym dla rynku pracy. W wieku 60 lat, gdy będziemy w tym samym miejscu, to nadal będzie za mało pieniędzy na życie, a już będzie za późno, by odłożyć na starość, a starość jest tym, co nas spotka na pewno. Dalece naiwnym byłoby podejście do tego problemu z przekonaniem, że ZUS i państwo zapewni nam przyszłość, bo tak się nie stanie.

Komentarz był edytowany przez autora: 15.05.2013 12:07

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat