metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
POLAK ~POLAK (Gość)13.05.2013 14:55

JA SOBIE WPŁACAM NA LOKATĘ I NA STAROŚĆ DOSTANĘ KUPĘ KASY

00

sklave sklaveranga13.05.2013 15:40

"janusz" napisał(a):
wyraznie ten pan mowi ze to wina panstwa a nie zusu :

Zalegalizowana Ustawa Spekulacyjna to jest państwo w państwie wyroki sądowe, ustawy, rozporządzenia nie mają tu żadnego znaczenia. Zakład Ucisku Społeczeństwa ma swoje prawa, ustawy....
Skazani na ..opatrzność..
Onegdaj napadł Nas Prus!
Potem zniewolił Nas Rus!
A na koniec, niczym gada
na własnym łonie
Naród wyhodował ZUS.
Aż nadejdzie ..wyzwolenia..
czas , czas wieczny !,
kiedy każdy przestanie
być podopiecznym
ZBÓJECKICH
UBEZPIECZEŃ
SPOŁECZNYCH.
ZUS to taki potulny baranek,to wielki dobroczyńca w porównaniu do Urzędu Skarbowego tam to już....
Ale to już inna historia!!!
Władza bębni na tam tamie by naród rytm zachował.
Foto:
http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia

00

Redaktor Maj ~Redaktor Maj (Gość)13.05.2013 16:31

Cytuję:
Piotrkowski przedsiębiorca - Grzegorz Sowa od ponad roku walczy przed sądami o prawo do niepłacenia zusowskich składek.

Rozumiem, że za swoich pracowników płaci?
http://naszpiotrkow.blogspot.com/

00

zzz ~zzz (Gość)13.05.2013 16:51

dobrze !!kibicuje panu Sowie z całego serca !!!

00

castro ~castro (Gość)13.05.2013 17:07

trzymam kciuki panie Grzegorzu niech pan nie odpuszcza,Polska to chory kraj w którym Panu po 20 latach naliczają 200 zł emerytury,a cwanej młodej ciężarnej płacą 8000 chorobowego i będą płacić równie wysoki macierzyński bo ta znalazła ,,furtkę,, i przez miesiąc zapłaciła wyższą składkę,to państwo skazane jest by znowu popaść w niewolę na 100 lat ,bo barachło,które rządzi,które rządziło poprzednio i które będzie rządzić wkrótce widzi tylko swój interes

00

CoolMen ~CoolMen (Gość)13.05.2013 18:13

"Redaktor-Maj" napisał(a):
Rozumiem, że za swoich pracowników płaci?

I to jest najciekawsze pytanie z całego tego zgiełku forumowego. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.

00

janusz ~janusz (Gość)13.05.2013 18:18

do sklave ja to wiem ze wyraznie mowi ten pan ze to wina panstwa a nie zusu ALE ludzie co czytaja ten artykul i niekiedy komentuja juz nie rozumieja tego i najwieksza krytyka spada na zus

00

D&D ~D&D (Gość)13.05.2013 20:45

Pomyślcie, gdyby sąd wydał wyrok, że nie musi płacić, byłby to wyrok precedensowy. W mgnieniu oka pojawiłaby się lawina takich samych wniosków. Niestety prawodawstwo nie jest przygotowane na coś takiego. Sędzia, który by wydał wyrok przeciwny, podpisałby na siebie "wyrok śmierci" dlatego uważam że ten Pan nigdy nie wygra. Zauważcie, że za ZUSem stoi lobby, ktoś na tym zarabia, ilu urzędników nagle straciłoby pracę? Pretensje możemy mieć tylko do naszych rządzących, że nie podjęli jeszcze tego tematu. Choć spodziewam się, że przygotowanie odpowiedniej ustawy może zająć kilkanaście lat. Poza tym, zawsze mogą nakazać płacić tyle samo, tylko prywatnej firmie? I co z tego że zwolni się ZUS skoro będzie musiał płacić gdzie indziej? Nie widzę tutaj żadnych perspektyw

00

deimien deimienranga14.05.2013 00:34

Idac do lekarza trzeba zaplacic idac do szpitala równiez a co z emeryturami?a co z rodzina?Panstwo mi nie stwarza warunków abym miał kolejne dziecko ,jak zona przejdzie na macierzynskie? skoro nie ma prawa bo pracuje na waszej sasr-nej umowie o dzieło lub zlecenie.Poslowie PSL sprzeciwiaja sie skladka klubowym twierdzac ze to nie oni zadłuzyli Klub,dlatego pytam jako obywatel,czy Ja zadluzylem ten kraj?Czy Wy posłowie!!Panie Kaczynski mniej sporów o Smoleńsk a bedzie Pan number one choć nie byłem za Pisem to wiem że mozecie dużo nawet obalić ten rząd z Panem Rostowskim na czele gosciem na ktorego nie moge patrzec.Najlepiej zabierać biednym a dawać bogatym.Mądry Panie Ministrze place kredyt za mieszkanie w kwocie 600zl bo mi sie nie nalezało wiec musialem kupic place czynsz 400zl a zarabiam 1700zl lecz według Was nie nalezy mi sie nawet rodzinne bo przekracza 530zl spytam skąd te wyliczenia?Na koniec dodam że wiekszość z was dba tylko o siebie nie o zwyklego człowieka i póki to sie nie zmieni nie zmieni sie również nasz kraj.Hmm jeszcze to wasze OFE z kumulacja dla prezesów...

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)14.05.2013 01:20

Sowa oczywiście ma rację, ale sąd wykręca kota ogonem prezentując własną interpretację prawa. Dlatego właśnie prawo nie jest proste, jest zagmatwane i pełne przepisów ze sobą sprzecznych, aby w razie czego sąd mógł je po swojemu interpretować w celu udupiania "antysystemowych" obywateli. Sąd jawnie olewa konstytucję, ale w Polsce to przecież norma. Ważniejsza jest "sprawiedliwość społeczna" i interesy ZUS-u - organizacji, której działanie do złudzenia przypomina działanie mafii. W internecie możecie znaleźć filmiki z rozpraw sądowych pana Sowy jak i jego wypowiedzi.
Oczywiście zarówno sąd jak i rząd WIEDZĄ LEPIEJ, co jest dobre dla pana Sowy i dla każdego innego żyjącego w tym kraju. Komuchy zawsze miały parcie na uszczęśliwianie wszystkich na siłę.
Pan Sowa oczywiście przegra, bo w sądzie sprawiedliwości nie znajdzie, ale swoim protestem przyczynia się do tego, że być może więcej ludzi zacznie się nad tym zastanawiać i w konsekwencji jakieś zmiany zostaną zapoczątkowane?
Pamiętajcie: jeśli coś jest przymusowe, to prawie NIGDY nie jest to dla Waszego dobra, a na pewno ZAWSZE jest dla dobra tych, którzy Was przymuszają.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat