oczywiście łączę się w bólu z rodzinami pracowników PIP-u ,że zamiast iść w niedzielę do kościoła to muszą robić .. jak bezbożnicy.. a swoją drogą jeżeli zamiast spędzania czasu pod monopolowym w niedzielę lub w galerii proponuje się wszystkim "jak leci" kościół to macie co macie.. a poza tym co to za gromy za ten brak czasu dla RODZINY??wszyscy są nagle dzietni i rodzinni ?? a jak ktoś samotny to ma sie powiesić ,żeby statystyk nie psuć? a pracownicy PIP-u?? a pracownicy stacji benzynowych?? a lekarze?? a strażacy?? dać wszystkim wolne-jak się wali,jak się pali,albo ktoś zachoruje czy ulega wypadkowi to wola boża,wiec po co jakieś służby??? no oczywiście ojciec Grzyb musi być jako święty zwolniony z zakazów,bo w Toruniu kobiety jak pracują w niedziele to w zbożnym celu.. ot,hipokryzja w tym kraju,a w tym mieście szczególnie..ale alkoholizm w tym mieście się skończy nagle,bo wszyscy-młodzi i starzy będą biegać zamiast do nocnego do biblioteki wirtualnej...
Jest super mam czas dla rodziny a nie dla marketu i co lepsze nie biorąc 500+
Chore rządy i porąbane prawo w tym kraju ale takich mamy posłów co szkodzić tylko potrafią
najgłupsza reforma jaką PIS przepuścił, normalnie ręce opadają i te argumenty że ludzie chcą spędzic czas z rodziną buahahahahaha, ale jakoś te sklepy osiedlowe gdzie wlasnie ci ludzie niby mają rodziny itp. to mogą mieć otwarte więc ten argument to czysta hipokryzja, w czasach gdzie produkcja trwa 24 godziny na dobę, oni ustanawiąją "wolne" niedziele od handlu...total bullcrap!!!!
Bardzo dobrze! JKNW - J... karać nie wyróżniać, właściciele jaja sobie robią z przepisów prawa mówią co tam i karzą do roboty przychodzić pracownikom. Pracownik wiadomo się nie zbuntuje. Dla mnie są to tzw biznesmeni psia mać bez pieniędzy. Niby prowadzą firmę niby przedsiębiorca a tak naprawdę klicą tylko ten biznes i nie mają kasy. Dlaczego zależy im zawsze aby wydoić tego pracownika i wycisnąć z niego jak najwięcej za marne 1500 zł Jeśli chcą handlować w niedzielę niech to robią tylko niech sami stoją. Korona z głowy spadnie? Czy wolna niedziela musi być a pracownik ma jej nie mieć tak? Niech się cieszą że tylko 2000zł ja jakbym kontrolował u mnie mieli by minimum po 10 tysięcy zł kary.
Nie umiesz pseudo przedsiębiorco dostosować się do przepisów to płać kary jeśli cię stać na to a jeśli cię nie stać to stój sam za ladą albo zamknij w pireneje ten przybytek dobrej nadziei i idź do pracy na etat do firmy do kogoś komu biznes poszedł i nie musi otwierać w niedzielę.
Śmierdzi w tym kraju komuną na odległość. Przepisy zabraniają pracować,ale ,,rząd" wynagrodzenia nie podniesie. Powinno się normalnie pracować w sobote i niedziele. Pod warunkiem ,że sobota jest płatna 150 % wsynagrodzenia a niedziela 200% . Wybór należy wtedy do społeczeństwa a nic nie jest narzucane z góry....
Staszek... buhaha haha ha. Ja się cieszę bo jestem z dzieciakami w domu.
Inspektorzy pracują,żeby sprzedawcy nie musieli. Przecież to chore,,zamienił stryjek siekierkę na kijek.
to bez sensu
a jak ktoś sobie chce dorobić jako student w niedziele w sklepie ?
bedzie potraktowany jak przestępca
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!